️В Україні зафіксовано молодіжний рух ПВК «Редан»

‼️В Україні зафіксовано молодіжний рух ПВК «Редан», натхненна популярним японським підлітковим Аніме Hunter x Hunter, де було одноіменне бандитське угрупування. Його члени носять чорний вільний одяг із зображеннями павука з цифрою, часто 4. Є припущення, що в аніме під цим числом в організації завжди були зрадники чи шпигуни. Можливо, таким чином учасники ПВК «Редан» хотіли передати свої деструктивні наміри. Вони називають себе “павучками”, збираються у великі групи і влаштовують масові бійки з національними меншинами, представниками інших субкультур, з іншими підлітками. ПВК “Редан” – це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками в торгових центрах, людних місцях, площах, центральних частинах міста. Організатори створюють телеграм-канали, вибудовують високий рівень довіри та закликають молодих людей брати участь у загальних завданнях. Планують усе чітко: розподіл на групи, точки зборів кожної, інформатори на місцях. Об‘єкти впливу – неповнолітні, бо на них маніпулятивними діями можна легко впливати.
⚡️Підлітковий вік – це період прагнення до пізнання, до чогось нового, жага до самоствердження, вік кипучої активності, ініціативності, енергії, спраги діяльності. Цей період називають перехідним, бо відбувається перехід від дитинства до юності, від незрілості до зрілості. Ця особливість проявляється в фізичному, розумовому, моральному, соціальному та духовному розвитку особистості.
Основні психологічні потреби підлітка:
прагнення до спілкування з однолітками;
прагнення до самостійності і незалежності;
емансипації від дорослих;
до визнання своїх прав з боку інших людей.
Ми часто відволікаємось на роботу, власні переживання, не помічаючи хвилювання підлітка. Розумію і дорослих, що часто не вистачає сил і ресурсу для спілкування з найріднішими. Але ж ми втрачаємо можливість такого дорогоцінного часу для взнавання особливостей своєї кровиночки, для допомоги їй у формуванні ціннісних орієнтацій, для створення стійкості та опори в такий непростий підлітковий період. Адже дитина іде в субкультуру виключно через те, що дома вона чогось недоотримує, їй чогось не вистачає, щось її не влаштовує, десь вона не відчуває прийняття і любові!
📌📌Поради батькам, щоб достукатися до підлітка! Але Ви можете все!
💥 Ви можете уважно подивитися в очі своїй дитині;
💥 розпитати про її життя (НЕ ДОПИТАТИ), про вподобані інтернет-сторінки та телеграм-канали;
 💥дізнатися про віртуальних і реальних друзів та співрозмовників;
💥 піти кудись разом; 
💥пограти в гру;
💥 приготувати разом їжу; 
💥обрати цікаве дозвілля, спираючись на дитячий вибір тощо…

 ⚡️Будьте поряд для підстраховки! Будьте парашутом для своїх сина чи доньки, коли вони пробують бути дорослими. Зробіть все для того, щоб на ноги вони стали без травматизму, а з захопленням і цікавістю до дорослого життя!