Європейський рік навичок

    Щоб бути успішним у сучасному світі та встигати за технологічним розвитком, потрібно постійно навчатися та розвиватися. Саме тому Європейська комісія оголосила 2023-й роком нових навичок та вмінь. European Year of Skills офіційно стартує  у День Європи.

    Протягом року по всій Європі впроваджуватимуть ініціативи, які допоможуть людям здобути нові знання та навіть змінити фах.

    Кінцева мета проєкту — працевлаштувати щонайменше 78% дорослого населення ЄС до 2030 року.

    Україна стала однією з країн — учасників European Year of Skills. На фестивалі з нагоди старту року заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан представила оновлену платформу Дія.Цифрова освіта. Її перезапуск відбудеться 17 травня.

    На платформі вже розвивають цифрові навички понад 1,5 млн українців. А після перезапуску там з’являться нові освітні продукти у форматі едьютейнмент та інтерактивні симулятори. Так, ще більше людей зможуть здобути корисні знання та стати конкурентними на ринку праці.

    Дізнатися більше про European Skills Day Festival можна за посиланням: https://year-of-skills.europa.eu/…/skills-you-join…

Довідково: 

     European Year of Skills впроваджує Єврокомісія у співпраці з Європейським парламентом, державами — членами ЄС, соціальними партнерами, службами зайнятості, торгово-промисловими палатами, закладами освіти та компаніями.

    За інформацією Міністерства цифрової трансформації України