Шахи і шашки – це спорт і мистецтво

     Шахи найбільш поширена інтелектуальна гра у цілому світі. Шахи і шашки дві найбільш захоплюючі настільні ігри. Шахи не тільки цікава гра, але й корисна для розвитку логіки. Одночасно найстарша, має дуже давню історію.

     Гра має свою філософію. Це відмінний тренажер для гнучкості розуму та поліпшення пам’яті. Багато хто вважає, що регулярне заняття шахами – це психологічна школа успіху. То ж не дивно, що вона високо цінується і відзначається у 178 країнах світу. Шахи – це і мистецтво, і спорт, і наука. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити, оскільки у грі в шахи виявляються особливості людської особистості, їх використовують як модель для наукових досліджень у психології та педагогіці. Їх також використовують для моделювання систем штучного інтелекту.

     З метою популяризації серед населення проводяться шахові турніри, змагання, у яких беруть участь гравці різних вікових категорій.

     Зокрема, вчора, 16 листопада   у гуртожитку Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій  відбулось змагання з шахів та шашок між мешканцями різних секцій. У змаганні прийняли участь: Вероніка Іванчук,    Тетяна Ковалишин, Уляна Малетич та Максим Єндрух (гр.12к), Тетяна Темник та Віталій Федак (гр.31т), Андрій Ліпецьий, Данило Бац та  Дмитрій Завгородній (гр.13п), Іван Сич (гр.43п), Денис Пащак (ЗУНУ), Радомир Плевако (педколедж), Ростислав Фостяк (гр.33п), Арсен Зелінка, Орест Булах та Андрій Гірняк (гр.24п), Андрій Фольта (гр.37п),

     Усі гравці показали неабияку наполегливість та логічне мислення. Усі учасники  змагання завзято боролися за перемогу та отримали безліч позитивних емоцій.

     Найрезультативнішими гравцями були: Андрій Ліпецьий (шахи), Арсен Зелінка  та Іван Сич (шашки).

      Вітаємо переможців і всіх учасників змагання та бажаємо подальших спортивних успіхів.

 

             Вихователь Марія ЗАГВОЙСЬКА