Проєкти, тренінги та workshop

СПІВПРАЦЯ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

       ↗️Випускник коледжу 2004 року Володимир Держипільський, який навчався за спеціальністю “Комерційна діяльність”, сьогодні керівник відділу продажів компанії BERTA CROUP зі своїми колегами Ольгою Ляховською -HR-менеджером компанії UB1- оператор логістичних послуг міднародного стандарту 3PL, та Тетяною Ханас – HR-менеджером компанії BERTA GROUP, зустрілися зі здобувачами коледжу та запрезентували актуальні вакансії для працевлаштування.
       ↗️На зустрічі були присутні здобувачі спеціальностей: 076 “Підприємництво та торгівля”, 051 “Економіка”, 121 “Інженерія програмного забезпечення”, 241 “Готельно-ресторанна справа”.
       ↗️ Для випускника кожної спеціальності компанія пропонує робочі місця. Студенти зацікавлено сприйняли інформацію, є бажаючі проходити виробничу практику і в перспективі отримати можливість працевлаштування.
👍👍👍Захоплюючі розповіді фахових менеджерів, мотиваційні запитання та призи зробили своє – студент змотивований, позитивні враження та надія на те, що все буде добре! Адже молодь – наше майбутнє!!!

Прес-служба комісії комерційної діяльності

Зустріч стейкхолдерів

     🤝 Зустріч стейкхолдерів з Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка зі здобувачами освіти спеціальностей 121 “Інженерія програмного забезпечення”, 076 “Підприємництво та торгівля”, 051 “Економіка”.

       🎓 Студенти випускних груп мають широкий вибір подальшого продовження навчання.

       💡 Бажаємо успішного вибору – це ваш “RESTART”.

Кар’єрний батл “РОБОТУ ШУКАЙ – ГРОШІ ЗАРОБЛЯЙ”

Сьогодні, як ніколи,

необхідно працювати…

 

       У  коледжі 7 березня відбувся фаховий захід “Пошук. Кар’єра. Успіх”. Учасниками кар’єрного батлу були здобувачі освіти групи 32к (Чижо Х., Хомен Т., Хурхач З., Нагірна М.) та групи  35е (Наконечна В., Німеровська А., Матвіїв О., Рогальова С.). Запрошені стейкхолдери: заступник начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Леся Гураль і консультант роботодавця Юрій Прозор Самбірської філії Львівського обласного центру зайнятості, директорка ТОВ “Цегла Самбір Еко” Наталія Радик, випускниця 2023 року спеціальності “Економіка” Іванка Долінська. Доповідачі заходу Різак В. та Затварська А. (група 11т).

       Представники СФЛОЦЗ ознайомили присутніх з послугами центру зайнятості щодо пошуку роботи, можливістю отримання мікрогрантів від держави на відкриття та розвиток бізнесу. Здобувачі освіти від Радик Н. дізнались про діяльність та організацію процесу виробництва на підприємстві ТОВ “Цегла Самбір Еко”.  Долінська І. розказала про свої перші кар’єрні кроки і побажала майбутнім випускникам вірити в себе і не боятись діяти.

       Кар’єрний батл складався з чотирьох кейсів, з якими команди чудово справились.

       Бажаємо майбутнім випускникам вдалого пошуку роботи та особистісного розвитку.

Марія Затварська,

модератор заходу,

фахівець сприяння

працевлаштуванню випускників

 

Екскурсія на "FIXservice"

    Безумовно в освітньому процесі  важливо поєднувати теоретичні знання з практичним досвідом. 2 листопада 2023р. за участю викладача Архітектури комп’ютерів Плекана В.В. та здобувачів освіти відділення інженерії програмного забезпечення Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій, відбулася екскурсія до Сервісного Центру Комп’ютерної Техніки у м.Самбір “FIXservice”. Під час екскурсії учасники ознайомилися з будовою та принципом дії різноманітних інструментів, приладів, діагностичного та ремонтного обладнання, та їх практичним застосуванням, також мали змогу взяти участь безпосередньо в процесі дослідження апаратної частини однієї з пошкоджених материнських плат.

     Своїми знаннями та практичним досвідом поділився п.Ярослав – власник та майстер сервісу. Він розповів про історію створення свого підприємства та свою кар’єру, тим самим зацікавив здобувачів освіти прагнути дізнаватись більше про комп’ютерну техніку.

     У результаті зустрічі здобувачі освіти отримали не лише позитивні враження, а й отримали нові знання та розуміння процесів обчислювальної техніки.     

     Висловлюємо щиру подяку п.Ярославу за цікаву та змістовну зустріч.

Формування кар’єрних цілей, розуміння своїх можливостей

     16.10.2023 року в Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбувся круглий стіл на тему:«Формування кар’єрних цілей, розуміння своїх можливостей» у рамках засідання гуртка «Клуб сучасного бухгалтера», на який запрошено випускниківекономістів 2013-2022 років (куратор Надія Шлапак):Христину Козак бухгалтер Самбірського фахового медичного коледжу; Марту Вознякбухгалтер ФОП Зубрицький М.провайдер інтернет ЛІМНЕТ;Марію Волошинбухгалтер Самбірської птахофабрики;Маряну Дикуспеціаліст з фінансової звітності ТзОВ «Інтелліас»; Назара Кульганабухгалтер 2-ї категорії фінансовоекономічної служби в/ч;Віталія Пахолкапровідний економіст відділу обслуговування середнього бізнесу Укргазбанку;Віталія Маланкевича молодший економіст АТ«Концерн Галнафтогаз»;Юлію Мудру-аналітик з питань фінансово-економічної безпеки КомпаніїPricewaterhouse Coopers (PwC); Христину Більоекономіст фінансової роботи Самбірської квартирноексплуатаційної частини(району); Антоніну Ясінськубухгалтер з реалізації ПДВ та транспортних перевезеннях Компанія Strans Головного офісу по Україні .

     Через свою зайнятість не всі мали змогу бути присутніми в коледжі, тому частина з них провела зустріч онлайн. Кожен поділився своїм досвідом роботи та акцентував увагу на важливості здобуття освіти, наполегливості та використанні знань і навичок , які були отримані в рідному коледжі. Бо саме коледж дав поштовх до їх кар’єрного росту.

Екскурсія в управління соціального захисту населення Самбірської міської ради

     20 жовтня 2023 року відбулася екскурсія студентів ІІІ курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»  в управління  соціального захисту населення  Самбірської  міської  ради.

     Провела екскурсію Леся Маховська, головний спеціаліст з автоматизованої обробки інформації  відділу надання державних допомог та соціальних виплат управління соціального захисту населення Самбірської міської ради.

     Студенти ознайомилися з методикою нарахування та призначення державних соціальних допомог населенню. Також Леся Василівна розповіла про призначення програмних комплексів: «Єдина інформаційна система соціальної сфери», «Автоматизована система обробки пенсійної документації», «Соціальна громада».

 

Ірина Геремій , комісія «Інженерія програмного забезпечення».

Чергове засідання Студентської ради коледжу.

     10 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання Студентської ради коледжу. 

     Члени ради ознайомлені з Положенням коледжу про організацію освітнього процесу – доповідала Сувала Г.Я. (Методист) та розглянуто фахові можливості працевлаштування випускників 2023 року випуску та умови працевлаштування в майбутньому – доповідала Затварська М.С. (Спеціаліст з працевлаштування)

Гостьова лекція директора Департаменту економічної політики ЛОВА Степана Куйбіди для здобувачів фахової передвищої освіти ОПП “Економіка”

Єдиний шлях, який веде до знань – це діяльність.

Бернард Шоу

        18 жовтня 2023 року для здобувачів фахової передвищої освіти ОПП “Економіка” відбулася гостьова лекція на тему: “Тенденції розвитку економіки області та її особливості” в межах вивчення освітньої компоненти “Регіональна економіка”. Спікер лекції – директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, кандидат економічних наук Степан Куйбіда.

        Мета лекції – ознайомлення здобувачів освіти з економікою нашого регіону, зі структурою та роботою Департаменту економічної політики Львівської ОВА.

        Модератором зустрічі була викладач Тетяна Соломчак. Під час лекції спікер акцентував увагу на завданнях та стратегічних напрямках розвитку економіки області.

        “Робота Департаменту економічної політики Львівської ОВА стосується трьох аспектів.

  1. Заробити гроші – за цей напрям відповідає управління промисловості, підприємництва та інвестицій. “Заробити”в нашому випадку означає “залучити’, наприклад, кошти інвесторів як зовнішніх, так і внутрішніх.
  2. Спланувати їхнє правильне використання – це завдання управління регіонального розвитку. Планування здійснюється через розробку стратегій розвитку (обласної стратегії та громад) та обласні цільові програми, у яких ми прописуємо механізм розподілу коштів обласного бюджету.
  3. Проконтролювати використання цих коштів – це напрям роботи управління фінансового аналізу та публічних закупівель. Назва говорить сама за себе, тобто проводить моніторинг закупівель та використання бюджетних коштів”,- розповів Степан Куйбіда.

       Зустріч відбулася у формі діалогу, присутні отримали відповіді на поставлені запитання щодо релокованого бізнесу, основних тенденцій соціально-економічного розвитку Львівської області, Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року, залучення в економіку області іноземних інвесторів і ін.

       “Вдячний викладачам за професійність та бажання дати здобувачам освіти більше знань, ніж прописано в навчальній програмі. А Вам, здобувачі освіти, хочу віддати належне, адже період Вашого навчання ускладнили спочатку пандемія, а після – повномасштабне вторгнення Росії в Україну, але, попри все, Ви усміхнені, спраглі до знань і вже точно набагато сильніші духом!” – додав Степан Куйбіда.

         На завершення зустрічі спікер розповів про можливість стажування для здобувачів фахової передвищої освіти у Департаменті економічної політики Львівської ОВА.

        Учасники зустрічі отримали цінні поради та інсайти щодо того як розвивати свої навички та досягати своїх цілей. Цей захід став чудовою нагодою знайти натхнення для постійного розвитку і самовдосконалення. Подібні заходи сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх економістів.

        Щира вдячність Степану Куйбіді за неймовірно надихаючу зустріч та мотивацію до змін!

Важливість професії економіста в сучасних реаліях

     Точні розрахунки, планування, прогнозування, контроль економічної діяльності, аналіз фінансової ситуації на підприємствах вимагають від фахових молодших бакалаврів з економіки знань і навичок, які необхідні для професійного встановлення.

     День економіста у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій, проведений в жовтні, допоміг виявити у здобувачів освіти не тільки фахові професійні знання, а й вміння комунікувати та презентувати себе перед роботодавцем.

     Серед запрошених стейкхолдерів: помічник генерального директора ТзОВ “Cем ЕкопакТетяна Філіппова, випускники спеціальності “Економіка” 2016-2022 рр: Віталій Маланкевич, Христина Пуцелик, Назарій Кульган. Модераторами були: випускниця 2023 року – Вероніка Строгуш та Юрій Мартикляс (група 25е).

     Родзинкою фахового заходу була співбесіда здобувачів освіти з потенційним роботодавцем ТзОВ Cем Екопак”, діяльність з яким здійснюється на основі договору про співпрацю. Співбесіда з роботодавцем – це досить важливий етап, від рівня підготовки якого залежить успіх майбутнього працевлаштування. За результатами співбесіди здобувачам освіти буде запропоновано роботу на підприємстві.

     Здобувачі освіти групи 35е (Німеровська А., Паленчак М., Наконечна В., Гаталевич П., Хилинська Т.) розповіли, чому обрали спеціальність “Економіка”, розвязали ситуаційні економічні задачі, професійні тести. Свої економічні таланти продемонструвала група 25е .

     Голова циклової комісії економіки та туризму Марія Ладичук вручила майбутнім економіста подяки і побажала натхнення й успіхів у професійній справі, спрямованій на розвиток економіки країни!

Фахівець підрозділу сприяння

працевлаштуванню випускників,

Марія ЗАТВАРСЬК

Шановні роботодавці!

     Самбірський фаховий коледж економіки та інформаційних технологій – державний заклад фахової передвищої освіти, який уже 78 років функціонує на ринку освітніх послуг.

     Спільна партнерська діяльність – це запорука якісної підготовки здобувачів освіти для їхньої майбутньої фахової реалізації.

     Просимо пройти опитування. Дані будуть використані для покращення рівня надання освітніх послуг коледжу.   Дякуємо за співпрацю!

Анкета за посиланням:

      https://docs.google.com/forms/d/1LHrDwSvufhjPcPYBDRMI4G5wfHECpn2oCUJen9AvbUE/edit

Важливою є співпраця з випускниками

     05.10.2023 викладачем Наталією Припін для здобувачів освіти 23-п освітньо-професійної програми “Розробка програмного забезпечення” було проведено відкрите заняття з освітньої компоненти “Офісне програмне забезпечення” .

Серед запрошених випускники коледжу: представник компанії GlobalLogic – Володимир Тхорик, ФОП Драбаніч Віталій.

     Обговорили важливість набуття практичних навиків з використання Microsoft Office Word. Випускники акцентували увагу на отриманні фахових знаннь, які пригодяться в майбутньому.

Поділились своїм професійним досвідом.

ІНСАЙДИ З ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ або НАЙКРАЩА РОБОТА ДЛЯ НАЙКРАЩИХ ЛЮДЕЙ УКРАЇНИ

     Шлях до успіху лежить в наполегливій  та старанній роботі, тому важливо бути різносторонньою особистістю, розвивати нові навички для свого ж майбутнього.

     Разом із здобувачами освіти коледжу окреслили фахову траєкторію до майбутнього працевлаштування. Детально обговорили професійні можливості для кожного. Особливу увагу звернуто на перевагах офіційного працевлаштування та вихід нового освітнього серіалу від Дія.Цифрова освіта – “Пошук роботи та основи фінансової грамотності”.

Фахівець підрозділу  з працевлаштування, Марія ЗАТВАРСЬКА

Круглий стіл “Партнерство – запорука якісної підготовки сучасного фахівця спеціальності “Туризм”

    У Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій 9 червня 2023 року відбулось засідання круглого столу “Партнерство – запорука якісної підготовки сучасного фахівця спеціальності “Туризм”.

    Запрошені стейкхолдери: Петро Косачевич – керівник Міжнародної громадської організації “Cвітовий конгрес бойків”, Олег Юричко – заступник голови Боринської селищної ради, представники Відділу освіти, культури і туризму Турківської міської ради, Віталій Земан – директор національного парку “Бойківщина”, Мирослав Сеньків – керівник регіонального національного ландшафтного парку “Надсянський”, Богдан Комарницький – директор компанії “Карпатська сироварня Комарницьких”, Віктор Пиців – член Асоціації екскурсоводів України, керівник місцевого осередку АЕУ у Львівській області, освітяни Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел,  місцеві підприємці.

    Програма заходу передбачала обговорення важливих освітніх компонент ОПП “Туризм”, які забезпечуватимуть вивчення туристично-рекреаційного потенціалу Самбірщини та Львівської області. Здобувачі фахової передвищої освіти  розроблятимуть цікаві автентичні туристичні маршрути “Шляхами етнографічної спільноти Українців-бойків”, що дасть можливість студентам закріпити практичні навички та пройти стажування на теренах Турківського регіону.

    Першим кроком є створення туристичного хабу/кластеру Карпатського регіону (Cтарий Самбір-Самбір-Дрогобич-Стрий-Сколе-Турка-Бориня).

Партнерство – запорука якісної підготовки сучасного фахівця

    Під таким гаслом 24.05.2023 р. у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбувся круглий стіл, який згуртував усіх небайдужих до майбутнього нашої молоді. На зустріч було запрошено наших  потенційних роботодавців – Іван Ільчишин, очільник Самбірської районної військової адміністрації; Павло Грабський, заступник начальника Самбірської РВА; Юрій Гамар, голова Самбірської міської ради; Микола Петрик, керуючий справами виконавчого комітету міської ради; Іван Тимців, виконувач обов’язків директора Самбірської філії Львівського обласного центру зайнятості; Катерина Газарова, заступник директора ТОВ «Сем Екопак»; Світлана Шевчик, директор ТзОВ «Самбо-Р».

    Розпочався круглий стіл вітальним словом в. о. директора коледжу Марії Сарахман, яка наголосила на актуальності партнерських стосунків для якісної  підготовки майбутніх фахівців. Модератор зустрічі Ольга Вишатицька  зосередила увагу на важливих складових освітнього та виховного процесів у коледжі. Було представлено участь студентської  молоді у тижнях «Сталої енергії», фінансовій грамотності, заходах щодо популяризації  туризму в регіоні. Втілено у життя проєкт «RESTART» з написання книги про вибір майбутньої професії за підтримки міжнародної організації Клубу Rotary, створено ряд  підприємницьких проєктів для розвитку суспільства, залучено школярів та студентську молодь до заходів з популяризації ІТ-технологій. Наші студенти є активними учасниками міжнародних проєктів (співпраця з Центром професійної та безперервної освіти «Електрик»), ГО «BUSINESS SPACE», яка  працює  при  коледжі та радо долучаються до волонтерської діяльності задля спільної ПЕРЕМОГИ.

    За результатами зустрічі було урочисто підписано Меморандум про  співпрацю коледжу з Самбірською районною державною військовою  адміністрацією щодо вдосконалення професійної підготовки здобувачів освіти.

    Круглий стіл пройшов в теплій атмосфері доброзичливості та взаєморозуміння, було високо  оцінено потенціал  студентства  та педагогічного колективу  коледжу. Спільними зусиллями учасники заходу окреслили подальші напрямки партнерської діяльності задля майбутнього розвитку українського суспільства.

Дякуємо Богові та силам ЗСУ за можливість ЖИТИ, ТВОРИТИ, БУДУВАТИ !

Онлайн зустріч з випускниками «Програмістами»​

    Нещодавно на відділенні «Інженерія програмного забезпечення» Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій в онлайн-форматі відбулася робоча зустріч викладачів циклової комісії «Інженерія програмного забезпечення» з випускниками спеціальності, it-фахівцями, а саме: Олегом ПЕТРУНІВ ,  Юрієм МАРАДЬ,  Андрієм КУЗЬО,  Віталієм ОЩИПКО та Яромиром  ПЕТРОГОЮ .

    Маючи професійний і життєвий досвід, колишні студенти, а нині стейкхолдери освітньо-професійної програми з підготовки здобувачів фахової передвищої освіти  розповіли присутнім про свої досягнення в it – сфері, поділилися спогадами про студентське життя.

    Також було розглянуто широке коло питань, що стосуються працевлаштування випускників, перспектив подальшого розвитку спеціальності. Відбувся обмін думками щодо змісту освітньо-професійної програми, змісту конкретних навчальних освітніх компонентів, переліку професійних компетенцій, актуальних на ринку праці.

    Представники it-компаній висловили свою підтримку та готовність до подальшої співпраці та наголосили, які навички необхідні майбутньому itфахівцеві.

   

Радіємо успіхам наших випускників, та дякуємо всім за співпрацю, активну позицію та підтримку.

Оголошення для роботодавців

Розширене засідання циклової комісії економіки та туризму​

    В квітні відбулося розширене засідання циклової комісії економіки та туризму з основним питанням порядку денного – обговорення результатів моніторингу освітньо-професійної програми спеціальності 242 «Туризм». На засідання були запрошені стейкхолдери: Наталя ОЛІЙНИК (директор РЛП «Верхньодністровські Бескиди»), Валентина КОЗУНЬ (фахівець з рекреації туризму).  

    Обговорення освітньо-професійної програми проходило досить жваво, роботодавці окреслили бачення професіоналів-практиків та висловили ряд пропозицій щодо можливих варіантів модернізації даної програми.

    Стекхолдери запропонували внести освітню компоненту «Рекреалогія і рекреаційна географія»  так, як вже у 2023 році набір в заклад освіти здійснюватиметься за спеціальністю «Туризм та рекреація».

    Здобувачі, в свою чергу, висловили побажання щодо розширення  можливостей для набуття практичного досвіду, позитивно відзначили впровадження нових актуальних освітніх компонентів (вибіркові) до освітньо-професійної програми «Туризм».

    Побажання і рекомендації будуть враховані при оновленні освітньо-професійної програми, а також внесенні зміни до навчального плану підготовки фахових молодших бакалаврів зі спеціальністю «Туризм».

Голова циклової комісії економіки та туризму Марія ЛАДИЧУК

Міжнародний науково-практичний форум «Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни»

    Викладачі та здобувачі освіти Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій спеціальності «Туризм», взяли участь в міжнародному науково-практичному форумі «Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни» від НУ «Львівська Політехніка», семінарі «Тенденції розвитку туристичної галузі в умовах війни».

    Військовий туризм є відносно новим видом туризму в Україні, але він широко розповсюджений і дуже популярний в Європі та інших частинах світу. Воєнний туризм може стати новим напрямком розвитку туризму в Україні це не тільки дасть можливість залучити туристів, а й допоможе зберегти історичну спадщину, пам’ять про подвиги воїнів.

    На форумі були присутні понад 200 учасників. Змістовною та корисною для здобувачів освіти були доповіді представлені Мар’яною ОЛЕСЬКІВ (Індустрія гостинності в умовах війни: історія незламності), Богданом ФЕРЕНС (Закон України «Про туризм». Трансміграція під час війни як чинник розвитку сфери туризму) та ряд інших.

    Від коледжу доповідала Марія ЛАДИЧУК з темою: «Туризм в деокупованих містах України».

    Здобувачі освіти у ході форуму отримали достатньо сучасну і актуальну інформацію про проблеми розвитку туризму сьогодні.

Складання бізнес-плану для отримання мікрогранту

    Мрієш відкрити власний бізнес! Напиши бізнес-план та отримай мікрогрант на його відкриття!  6 червня 2023 року в рамках партнерства з Самбірською філією Львівського обласного центру зайнятості здобувачі освіти та викладачі  коледжу стали учасниками заходу “Бізнес-планування в рамках проєкту єРобота”.

    В.о.директора Іван Тимців ознайомив з проєктом “єРобота”;  етапами надання грантів; створення бізнес-планів для майбутньої підприємницької діяльності.  Разом зі студентством було складено план надходжень та витрат на 36 місяців в розрізі дохідної та витратної частини, здійснили детальний опис бізнес-процесів для проєкту. Здобувачі освіти активно вносили свої пропозиції та ідеї щодо організації та ведення бізнесу, описували використання грантових коштів, враховували потреби цільової аудиторії та аналізували ринок конкурентів. Студентські пропозиції будуть враховані під час створення реального бізнес-плану для отримання мікрогранту.

    Під час заходу учасники поглибили свої знання з аспектів написання бізнес-планів та їх реалізації для майбутнього прогнозування та планування самостійної діяльності.

Європейський рік навичок

    Щоб бути успішним у сучасному світі та встигати за технологічним розвитком, потрібно постійно навчатися та розвиватися. Саме тому Європейська комісія оголосила 2023-й роком нових навичок та вмінь. European Year of Skills офіційно стартує  у День Європи.

    Протягом року по всій Європі впроваджуватимуть ініціативи, які допоможуть людям здобути нові знання та навіть змінити фах.

    Кінцева мета проєкту — працевлаштувати щонайменше 78% дорослого населення ЄС до 2030 року.

    Україна стала однією з країн — учасників European Year of Skills. На фестивалі з нагоди старту року заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан представила оновлену платформу Дія.Цифрова освіта. Її перезапуск відбудеться 17 травня.

    На платформі вже розвивають цифрові навички понад 1,5 млн українців. А після перезапуску там з’являться нові освітні продукти у форматі едьютейнмент та інтерактивні симулятори. Так, ще більше людей зможуть здобути корисні знання та стати конкурентними на ринку праці.

    Дізнатися більше про European Skills Day Festival можна за посиланням: https://year-of-skills.europa.eu/…/skills-you-join…

Довідково: 

     European Year of Skills впроваджує Єврокомісія у співпраці з Європейським парламентом, державами — членами ЄС, соціальними партнерами, службами зайнятості, торгово-промисловими палатами, закладами освіти та компаніями.

    За інформацією Міністерства цифрової трансформації України

ЮРИДИЧНІ АСПЕКТИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

“Держава гарантує працездатній молодій людині рівні з іншими громадянами права на працю” – cаме так розпочався професійний захід з працевлаштування для здобувачів фахової передвищої освіти коледжу.

Особлива увага була зосереджена  на юридичних аспектах працевлаштування  у 2023 році. Сформовано пакет документів, який необхідно подати роботодавцю.

Головний спеціаліст Головного управління пенсійного фонду Тетяна Шиян розповіла про страховий стаж, електронну трудову книжку та інші електронні сервіси ПФУ. Зазначила важливість офіційного працевлаштування для майбутнього.

Випробувальний термін та стажування молоді на підприємстві – змістовні роз’яснення надала юрисконсульт коледжу Оксана Сташко. Своїми враженнями від процесу створення креативного відеорезюме поділилась Вероніка Строгуш (група 35е).

Виставку “Робота. Кар’єрне зростання. Успіх” презентувала бібліотекар читального залу Світлана Ляшук.

Було підбито підсумки щодо готовності здобувачів освіти до працевлаштування.

Фахівець підрозділу

сприяння працевлаштуванню

випускників, Марія Затварська

Освітньо-кар’єрний проєкт Ігри Заводів від UGEN

    Освітньо-кар’єрний проєкт Ігри Заводів від UGEN повертається

    Приходь і змагайся у вирішення кейсів в ювілейному, 5 сезоні ”Ігор Заводів: батл університетів”.

     Головний приз — сертифікати на 1000 гривень в Rozetka для кожного учасника команди-переможця.

    Компанії-учасниці: Coca Cola HBC Ukraine, Ovostar Union, Хлібпром, БТУ-Центр, Імперіал Тобакко Продакшн Україна.

    На проєкті тебе очікує:
 Вирішення кейсів від компаній;
 Вебінари про особливості роботи та атмосфери великих заводів;
 Знайомство із різними виробничими професіями;
 Крутий нетворкінг із проактивною молоддю, яка хоче розвиватися.

      Для кого? Для студентів інженерних, аграрних і технічних спеціальностей
 Де: Онлайн
 Участь безкоштовна
 Реєстрація: bit.ly/3JUJOfj

    Реєструйся і розвивай свою кар’єру разом із UGEN 

Кар’єрні консультації в коледжі

    Протягом березня 2023 року в  коледжі проведено  кар’єрні консультації для здобувачів фахової передвищої освіти. Особлива увага була приділена: перевірці та коригуванню резюме,  розробці креативного відеорезюме та подання СV через соціальні мережі. Обговорили також помилки, які були допущені під час проведення співбесіди з роботодавцем ТзОВ “Сем Екопак”.

    Створені креативні резюме – у підрозділі сприяння працевлаштуванню випускників.

    Кар’єрні консультації – вектор для майбутніх фахівців у досягненні цілей, це – спосіб зрозуміти свої сильні якості, знайти свою унікальність та повірити в себе, свої сили та можливості.

Фахівець сприяння працевлаштуванню випускників,

Марія Затварська

Майстер-клас «Культура приготування та подачі італійських страв»

    17 березня викладачі Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій спеціальності “Туризм” та “Готельно-ресторанна справа” Марія ЛАДИЧУК, Оксана КРАВЧЕНКО, Ольга КУЗЬМЕНКО, Наталія ПАЗЮК взяли участь у майстер-класі «Культура приготування та подачі італійських страв» від президента асоціації «Середземноморських шеф-кухарів- Italy» Пауло БРЕШ .
    Захід організовано кафедрою туризму Львівської Політехніки в особі доцентки Ярослави МОСВЯК. Окрім ознайомлення з технологією приготування та подачі традиційних для Італії страв, важливим результатом зустрічі є налагодження співпраці між викладачами Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій та кафедри туризму Національного університету «Львівська Політехніка». Наше майбутнє співробітництво має на меті забезпечити якісну підготовку здобувачів освіти коледжу за спеціальностями «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Ваучер на навчання - шанс на працевлаштування в ІТ-сфері!

    В рамках спільного партнерства з Самбірською філією Львівського обласного центру зайнятості    обговорили перспективи ваучерного навчання осіб 45+ за спеціальністю “Інженерія програмного забезпечення”. Провідний фахівець з профорієнтації філії Галина Ковалик ознайомила з етапами отримання ваучерів, надала перелік необхідних  документів.

    ІT-сфера в Україні  — одна з найдинамічніших і найперспективніших, тому отримання безкоштовного ваучера на навчання  сьогодні є актуальним.

Фахівець сприяння працевлаштування випускників, Марія Затварська

Ефективна комунікація та злагоджена співпраця

     Для підвищення рівня якості фахової підготовки здобувачів освіти та їхньої конкурентоспроможності на ринку праці важливим інструментом є злагоджена співпраця з органами служби зайнятості.

     09.03.2023 року відбулась зустріч з керівництвом Самбірської філії Львівського обласного  центру зайнятості та Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій.

    Під час підписання угоди в.о.директора коледжу Марія Сарахман та  в.о.директора філії Іван Тимців обговорили важливі питання щодо співпраці.

    Сторони визначили основні напрями партнерства: забезпечення реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення; розробка та реалізація спільних програм, проєктів, заходів в межах компетенції Сторін; надання здобувачам освіти інформаційних та консультаційних послуг з питань попиту на ринку праці, наявності вільних робочих місць та вакантних посад, можливості тимчасової зайнятості; видача ваучерів на навчання; проведення семінарів, практичних конференцій, круглих столів; обмін методичними, інформаційними матеріалами; організація та проведення всіх видів практики для здобувачів освіти коледжу.

    Співпраця з Самбірською філією Львівського обласного  центру зайнятості дозволить коледжу підвищити ефективність реалізації державної політики у сфері працевлаштування молоді.

 

Фахівець сприяння

працевлаштуванню  випускників,

Марія Затварська

“Перегони” за працевлаштуванням розпочато

Для тих, хто шукатиме роботу…
“Перегони” за працевлаштуванням розпочато…
Зроби впевнені три кроки:
1.Напиши сучасне креативне резюме.
2.Підготуйся до співбесіди з роботодавцем.
3.Розпочни вдало перший день на новій роботі.
Все, що потрібно тобі, тут…
Як “причарувати” роботодавця за допомогою резюме та співбесіди: 23 поради
Як пройти онлайн-співбесіду (поради від рекрутера)
4 простих способи подружитись з колегами на роботі
Відкриті вакансії:
За індивідуальними консультаціями з написання резюме звертатись в 108 ауд. коледжу (фахівець зі сприяння працевлаштуванню випускників)

Кращий економіст

    Інтелектуальний конкурс “Кращий економіст» 1 березня 2023 року у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбувся інтелектуальний конкурс “Кращий економіст”. Голова циклової комісії «Економіки та туризму» Марія ЛАДИЧУК наголосила на важливості професії економіста та затребуваності фахівців на ринку праці.

    Мета проведення заходу – сприяти реалізації фахових знань та навичок, розвиток інтелектуальних здібностей здобувачів освіти коледжу, розширення їхнього світогляду. Запрошені: начальник фінансового управління Самбірської міської ради Раїса САС, начальник відділу підприємництва та інвестиційної діяльності Оксана ФУР, бухгалтер ТОВ “СЕМ Екопак” Оксана КУРДУЛЯН.

    Учасники конкурсу: здобувачі освіти спеціальності 051 «Економіка». Під час заходу кожен здобувач освіти обґрунтував вибір спеціальності, визначився з формою бізнесу, якою займатиметься після закінчення коледжу. Учасники розв’язали ситуаційні та тестові завдання. Успішно пройшли співбесіду з представником підприємства ТзОВ “СЕМ Екопак”. В.о. директора Марія САРАХМАН відзначила переможців грамотами.

    Не обійшлося і без солодких подарунків від представника БФ «Сім’ї Доскіч».

Відкритий виховний захід на тему: «Чому я обрав професію Програміст»?

В понеділок, 27.02.2023 р. в Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій в рамках тижня циклової комісії «Інженерія програмного забезпечення» відбувся відкритий виховний захід на тему: «Чому я обрав професію «Програміст»?»
У світі – тисячі професій!!! Як зорієнтуватись в такій кількості? Як вибрати серед них ту, з якої розпочнеться ваш трудовий шлях, а можливо, і «доросле» життя? Це хвилює кожного із вас.
Вибір професії – складний і відповідальний крок в житті людини. Він має бути свідомим і самостійним.
Зробити правильний вибір професії – значить знайти своє місце в житті, визначити свою долю. Неправильний вибір завдає великої шкоди самій людині та призводить до значних економічних втрат.
Тематичний виховний захід підготувала куратор групи 13-п Олександра Михайлівна Петрунів.
Своє бачення на вибір професії представили у своїх презентаціях наші першокурсники. Це активні, веселі, творчі та енергійні хлопці, які не уявляють свого життя без It.
Цикало Юрій та Буняк Олександр
Марусов Артем та Оленський Костянтин
Сучасна робота практично у будь-якій галузі професійної діяльності завжди означає роботу на персональному комп’ютері. Навчитись цьому – значить більш впевнено почувати себе не тільки при виборі професії, але і при використанні отриманих знань у реальному житті.
Своїми враженнями, досвідом та отриманими навичками поділилися наші четвертокурсники. Вони вже майже пройшли студентський шлях у нашому коледжі. Позаду три роки навчання, а попереду доросле життя.
Короляк Роман (староста групи)
Сліпець Юрій – активний, креативний, організатор турніру Counter-Strike
Куратор групи 45-п Ірина  Чопко розповіла цікаві моменти, якими жила група протягом навчання в коледжі і побажала першокурсникам бути креативними, цікавими, розумними фахівцями.
Представник групи 13-п Ілля Князєв продемонстрував свій створений сайт.
Завідувач лабораторії Оксана  Буца розповіла про безпечний Інтернет та як уникати булінгу в Інтернет-просторі.
Успіхів у вибраній професії побажали в.о. директора Марія  Сарахман та завідувач відділення Ігор  Юзефович.

Онлайн-зустріч директора міжнародного центру співпраці Інтер обмін, зі здобувачами освіти за спеціальністю 242«Туризм».

27 лютого 2023 року відбулась онлайн-зустріч директора міжнародного центру співпраці Інтер обмін, Варна Ольгою Василівною зі здобувачами освіти за спеціальністю 242«Туризм». Було висвітлено можливості стажування в Болгарії. В результаті стажування здобувачі освіти отримають практичні навики у сфері обслуговування та вдосконалять знання іноземної мови. Також були вручені сертифікати учасникам минулорічного стажування. Чудова нагода набратись незабутніх вражень і змістовно відпочити!

Увага! Для педагогів та здобувачів освіти коледжу

Стартує онлайн марафон “Профлайфхаки або як обрати професію майбутнього”
Захід організований Університетом Григорія Сковороди в Переяславі спільно з Київським обласним центром зайнятості та молодіжним центром “Зустріч”.
Онлайн марафон спрямований на ознайомлення людей з ключовими тенденціями ринку праці, прогнозами щодо майбутнього провідних галузей економіки в умовах війни та у повоєнний час.
Мета марафону: допомога у визначенні професійної траєкторії для осіб різного віку
Для реєстрації просимо заповнити форму:

Hard or soft skills for future careers

Сучасні роботодавці розраховують на те, щоб кандидат/ка матиме десятки різноманітних вмінь.
Разом зі здобувачами освіти коледжу розглянули навички, які необхідні для побудови кар’єри та індивідуальної кар’єрограми (“Hard skills”,“Soft skills”). Дізнались про різновид Soft skills, які дозволять майбутнім фахівцям стати успішними.
Ознайомились з діяльністю регіональної компанії ТзОВ “Озон”, дізнались про етапи технологічного процесу виготовлення бруківки, її реалізації та доставлення до споживача.
Розв’язали життєву задачу з працевлаштування, з використанням шифрограма прокачали такі навички як: комунікація, робота в команді, тайм-менеджмент, вміння виступати публічно.
Фахівець з працевлаштування, Марія Затварська

Ідеальний керівник очима здобувачів освіти 2023

Хто він? Людина, що надихає? Вміє цінувати інших, відкритий до змін? Жорстокий, але справедливий. Спокійний та впевнений. Сам працює та іншим допомагає.
Разом із здобувачами освіти коледжу та запрошеними говорили про керівника (начальника, боса), людину, котра дає нам роботу. Були озвучені права та обов’язки роботодавця згідно з законодавством.
Випускниця коледжу, керівниця Самбірського відділення банку “Львів”, місцевий роботодавець – Галина Котик запропонувала учасникам написати свої цілі на 5 років вперед та вказати 5 важливих цінностей, які допоможуть досягнути цього результату. Представлення дружньої команди банку “Львів”, наголос на цінностях банку – гуманність, надійність, зручність, все обговорили.
А далі – створення фоторобота ідеального роботодавця очима молодого покоління. Цікавими були результати онлайн-опитування, оголосила голова студентської ради коледжу Галина Вінш: “Сьогодні молодь хоче працювати у компанії в якій молодий керівник чи керівниця віком 30-39 років, де існує командний дух, пливти в одному човні з керівництвом, від якого відчувати підтримку і отримувати настанови”.
Як же заспокоїтись, коли твій шеф-аб’юзераб’юзер? Та що робити коли тебе цькують на роботі (мобінг)? За порадами звернулись до практичного психолога коледжу Оксани Тупіки.
І не важливо: ким би ви не були – керівником чи працівником, головне – бути Людиною: товариською, відповідальною, врівноваженою, вимогливою до себе й до інших.
З результатами анкетування можна ознайомитись тут
 
Фахівець сприяння працевлаштуванню
випускників коледжу, Марія Затварська

Конференція молодіжних ідей для розвитку суспільства присвячена 3-ій річниці студії BUSINESS SPACE

Божа “парасоля” сьогодні була над Самбірським фаховим коледжем економіки та інформаційних технологій”, бо ми змогли організувати круглий стіл *«Конференція молодіжних ідей для розвитку суспільства»*, присвячений 3-ій річниці ГО «Студія «БІЗНЕС-ПРОСТІР» (BUSINESS SPACE) для оф-лайн і он-лайн аудиторій.
🌞Дякуємо усім, хто відгукнувся на запрошення та прийшов підтримати своїми порадами та пропозиціями студентську молодь: Девіду Мірамонтесу з Каліфорнії – екс-волонтеру США в Україні, Володимиру Цвику та команді Української Академії Лідерства, Оксані Фур та Світлані Дутко із Самбірської міської ради, Лілії Шкабара – представнику відділу освіти виконовчого комітету Самбірської ТГ, Миколі Бураку – депутату Новокалинівської міської ради, місцевим підприємцям – Наталії Серняк та Василеві Головчаку.
↗️Дякуємо випускникам нашого закладу – Вероніці Добрянській, Олені Несторович, Ігореві Пауку за підтримку і приклад для молодших.
🌈Промінчиками заходу були студенти, які презентували свої проєкти, як результат роботи у 3-х місячній програмі “Сучасні лідери” Української Академії Лідерства. Ви були на висоті, зуміли змотивувати і запалити аудиторію, ваші ідеї обов’язково будуть жити в практичній реалізації. Успіхів вам, за вами майбутнє нашої держави💙💛
Наставниками в проєктах були від УАЛу – Іван Чубукін, від Студії – Леся Касій та Наталія Пазюк↗️
👍Дякуємо за ваше терпіння, енергію та бажання творити!!!

Самбірська міська рада уклала договір про співпрацю з коледжем

Самбірська міська рада уклала договір про співпрацю з Самбірським фаховим коледжем економіки та інформаційних технологій.
Сьогодні його підписали міський голова Юрій Гамар та в.о. директора коледжу Марія Сарахман.
Юрій Гамар зазначив, що переконаний у тому, що цей договір відкриє для міста нові можливості для реалізації спільних освітніх проєктів, в тому числі на міжнародному рівні, а коледж вийде на новий рівень якості навчання та престижу для студентів.
За умовами укладеного договору сторони можуть співпрацювати в реалізації спільних проєктів, конкурсів, конференцій. Студенти коледжу також можуть проходити практику чи стажування у міській раді.

Онлайн-діалог "Психологічна підготовка студентства до кар’єрного становлення"

Чи готовий ти до сучасних викликів життя? Як психологічно налаштувати себе до професійного становлення?

Студентська молодь коледжу (студентська рада) разом з заступником директора з виховної роботи Кульчицьким В., фахівцем сприяння працевлаштуванню випускників Затварською М., практичним психологом Тупікою О. та соціальним педагогом Рибак О. брали участь  у відкритому онлайн-діалозі з психологом та бізнес-консультантом В.Колесником.

Здобувачі освіти дізнались та отримали відповіді на такі питання:

1.Як розпочати кар’єру молодій людині без досвіду роботи під час воєнного стану;

2.Як психологічно налаштувати себе до нової роботи та адаптуватись у колетиві.

3.Шляхи, щоб побороти депресію через велике навантаження на роботі;

3.Професійне вигоряння під час трудової діяльності.

Діалог відбувся напередодні Міжнародного дня студента .

Фахівець з працевлаштуванню

випускників, М.Затварська

IЗ ЗАРПЛАТОЮ В КОНВЕРТІ – БЕЗ ВПЕВНЕНОСТІ В МАЙБУТНЬОМУ!

    Що таке задекларована праця? Які трудові права та  гарантії має людина при працевлаштуванні? Особливості проєкту “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні”.

    З актуальною інформацією до студентів-випускників звернувся головний державний інспектор  відділу з питань додержання законодавства про працю та зайнятість ГУ Держпраці у Львівській області – Дубас Н.В.

    Кожен мав змогу дізнатись про мінуси “чорної зарплати”, стажування та випробувальний термін на ринку праці. Студенти отримали відповідь на питання “Як не потрапити на гачок непорядних роботодавців” під час пошуку роботи.

                                                                                                 Фахівець з працевлаштування,

                                                                                                                                 М.Затварська

Опитування від “UGEN”

  Компанія UGEN проводить опитування «ТОПроботодавець із виробничими потужностями 2022 року» з метою покращення умов із пошуку роботи та працевлаштування

 

  Проходь опитування «ТОПроботодавець із виробничими потужностями 2022 року» та бери участь в розіграші подарунків

  Серед всіх, хто це зробить розіграємо: 2 сертифікати від ROZETKA на 500 грн, Power Bank, термогорнятко та 5 кар’єрних консультацій від HR-бренд агенції “UGEN”!

  • Для кого опитування?
    Для молодих людей, які навчаються на виробничих спеціальностях або вже працюють на виробництві.
  • Навіщо тобі брати участь?

  Твої відповіді допоможуть підприємствам краще розуміти очікування та побажання молоді для того, щоб якісніше організовувати стажування і працевлаштування молодих спеціалістів.

  • Як виграти подарунки?

         – пройди опитування до 30 листопада;

         – вказати під час опитування нік, за допомогою якого UGEN випадковим чином обере переможців;

         – очікуй результати розіграшу на цьому каналі (Telegram) вже 30 листопада.

 

Коротке опитування за посиланням: https://cutt.ly/bNlZ4Ml

Телеграм канал з кар'єрними можливостями

Дізнавайся про кар’єрні проєкти та вакансії для початку роботи.

Підписуйся на канал: UGEN інженери&агро

Тут:

  • прямі ефіри з керівниками, менеджерами і ейчарами топових підприємств;
  • вакансії і можливості для студентів виробничих спеціальностей;
  • цінна інформація для розвитку своєї кар’єри

 UGEN інженери&агро це початок шляху до роботи мрії:

https://t.me/engineering_agro

VECTOR-JOBS

Друзі та знайомі, інтернет та месенджери, центри зайнятості… Де шукати роботу під час війни? Що змінилося на ринку праці і на що варто звернути увагу під час пошуку роботи? Які фахові можливості чекають на студентів після закінчення коледжу? Все це та багато іншого обговорили зі студентами випускних груп усіх спеціальностей.

Студенти отримали чимало фахових порад для майбутньої трудової діяльності.

Фахівець з працевлаштування,

Марія Затварська

Твій шанс на успішне працевлаштування

Освіта та кар’єра завжди крокують поруч. Ти маєш змогу продовжити навчання після закінчення фахового коледжу та удосконалити свої фахові навички, які потрібні для успішного працевлаштування. Тільки потрібно зробити вибір – обрати вітчизняний чи закордонний заклад вищої освіти, стати учасником різних молодіжних програм. Не прогав свій шанс!

Відвідай 7-8 квітня 2022 року  Тридцять дев’яту міжнародну спеціалізовану виставку “Освіта та кар’єра-2022” в НСК “Олімпійський” (вул.Велика Васильківська, 55, м.Київ).

Мета виставки: презентація вітчизняних та закордонних закладів освіти, різноманітних молодіжних освітніх програм, програм обміну студентами та викладачами, програм міжнародного освітянського співробітництва та впровадження новітніх технологій в галузі освіти, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді, проведення конференцій, семінарів та круглих столів з питань подальшого розвитку системи освіти, ознайомлення майбутніх абітурієнтів з умовами вступу до національних та закордонних закладів освіти.

Програмою виставки передбачено проведення науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, презентацій, майстер-класів за участю провідних фахівців та науковців ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Національної академії педагогічних наук України та представників українських та закордонних закладів освіти-учасників виставки. 

Деталі: https://osvitaexpo.com.ua/

Виставка буде проведена з обов’язковим дотриманням законодавства України щодо проведення протиепідемічних заходів для запобігання поширенню хвороби COVID-19.

 

Фахівець з працевлаштування

Марія ЗАТВАРСЬКА

WORKSHOP- WRITTING RESUME

Кожен працює на своєму фронті…

Студенти нашого коледжу – молоді, креативні, а головне прагнуть вдало розпочати кар’єру.

6 квітня 2022 року студенти спеціальностей “Економіка”, “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, “Інженерія програмного забезпечення” мали змогу відвідати online-майстерню   ” WORKSHOP WRITTING RESUME“.

Разом з фахівцем сприяння працевлаштуванню випускників М.Затварською та головою студентської ради – В.Добрянською  здобувачі фахової передвищої освіти дізнавались про: основні вимоги та принципи  створення креативного резюме, важливість розділів “Освіта” та  “Досвід роботи”, типові помилки при написанні цього ділового документа. Вказано на сучасні види креативного CV, яке б зацікавило роботодавця.

Кожен мав можливість: створити своє професійне резюме, дотримуючись  правил; зробити перший крок на шляху до бажаної роботи.

Фахівець сприяння

працевлаштуванню випускників,

Марія ЗАТВАРСЬКА

Інтегроване практичне заняття на виробництві ТзДВ “Гал-Кат” (м.Львів)

      З метою удосконалення та закріплення економічних знань та практичних навичок з основних напрямків функціонування підприємств для студентів відділення “Економіки, підприємництва та туризму” було проведено інтегроване заняття з викладачами коледжу Н.Шлапак, Л.Дутко, М.Затварською спільно з представниками підприємства ТзДВ “Гал-Кат”.

      “Гал-Кат” – промислове підприємство, яке очолює Доскіч Ю.Ю. – успішний підприємець, співзасновник благодійної організації Фонд “Братів Доскічів”. Основним напрямком діяльності  є виготовлення заготівки мідної для волочіння (катанки), дроту мідного електротехнічного, дроту мідного зварювального, струмопровідної мідної жили, емаль проводів та іншої продукції, які доставляються на кабельні заводи і підприємства України та Європи.

      Студенти ознайомились з поетапним процесом створення продукції, яка виготовляється на сучасному європейському обладнанні (методом гарячої прокатки, методом кристалізації). Випускники побували у ливарному цеху, заготівельному цеху кабельно-провідникової продукції. Отримали інформацію про планування виробничого процесу, організацію оплати праці, механізм ціноутворення продукції, ведення фінансового обліку та систему управління якістю продукції.

      ТзДВ “Гал-Кат” приділяє значну увагу розвитку  соціальних програм для своїх працівників: офіційне працевлаштування, підтримку і можливості професійного розвитку, відчуття стабільності та впевненості  500 співробітникам.

      Сподіваємось, що нова співпраця Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій з керівництвом ТзДВ “Гал-Кат” буде результативною. Студенти зможуть не тільки пройти виробничу практику на підприємстві, але й застосувати свої знання і навички  на підприємстві та стати частиною команди професіоналів у майбутньому.

 

Фахівець з працевлаштування,

Марія Затварська

Панельні оnline-дискусії з працевлаштування

      Протягом жовтня-листопада студенти випускних груп відділень “Економіка, підприємництво і туризм” та “Розробка програмного забезпечення” були учасниками панельних дискусій. Модератор – фахівець сприяння працевлаштування випускників Марія Затварська.

      Тематичні напрями панелей:

      Панельна дискусія №1. “Фахові професійні можливості для випускників коледжу на ринку праці в період пандемії. Освіта за кордоном: за чи проти”.

      Панельна дискусія №2. “Мікродиплом чи вища освіта. Що переможе?” Переваги та недоліки мікродипломів (матеріали зі студії онлайн-освіта EdErа). Ситуаційне завдання з працевлаштування.

      Панельна дискусія №3. “Чи дійсно так: час – це гроші?” Значення тайм-менеждменту для майбутніх фахівців. Вчимось розставляти пріоритети або використання матриці Ейзенхауера у сфері працевлаштування. Вакансії для студентів.

      Всі панельні дискусії велись в онлайн-режимі з  використанням інструменту від Google Apps for Education – “Сlassroom”

      Обговорення було цікавим. Кожен мав змогу висловити свою думку, але через брак часу (період написання курсових робіт), спілкування продовжувалось у приватних коментарях  вільний від навчання час.

      Таким чином, майбутній фаховий молодший бакалавр  повинен бути обізнаний з різними неординарними ситуаціями, що є на ринку праці, вміти розставляти пріоритети для своєї успішної кар’єри.

 

Фахівець сприяння

працевлаштуванню випускників,

Марія Затварська

Знання економіки – це інвестиції в майбутнє, оскільки все що нам буде потрібно завтра, написано економікою сьогодні.

      “Незважаючи на всі розмови про перенасичення ринку економістами, фахівці цієї сфери, як і раніше – затребувані. Сьогодні вони потрібні  різним організаціям: від великих банків до невеликих торгових компаній, як для тих хто уже існує давно, так для тих, хто тільки розпочинає свою діяльність. Але на першому місці це – фахові знання з економіки” – зазначила заступник директора з виробництва ТОВ “Самбірський елеватор” Волошина Юлія Миколаївна.

      Днями студенти групи 32-е спеціалізації “Економіка підприємства” разом з фахівцем сприяння працевлаштуванню випускників Затварською М. відвідали підприємство, яке тільки починає набирати обертів – ТОВ “Самбірський елеватор”.

      ТОВ “Самбірський елеватор” – це сучасний механізований комплекс, на якому встановлено новітнє обладнання провідних світових виробників.

В процесі приймання і зберігання зерна ТОВ “Самбірський елеватор” надає повний спектр послуг: проведення аналізів та лабораторних досліджень; визначення якості зерна; його зважування; первинне очищення, сушіння та вторинне очищення зернової культури; захист  від шкідників, при потребі знезараження зерна; активне вентилювання, охолодження зерна; вилучення механічно пошкодженого або дрібного зерна; відвантаження автомобільним транспортом (в найближчій перспективі і залізничним), інші послуги по доведенню зерна.

      Студенти побували в адміністративно-лабораторному корпусі, який  оснащений найсучаснішим устаткуванням, приладами і високоточними засобами вимірювальної техніки. Були учасниками відбору проб зерна, визначення його стану  за інфратеком, зважування, який проводився лаборантами підприємства.

      Випускники ознайомились з виробничими потужностями зерноочисного комплексу, з процесом сушіння та очистки зернових культур. Фахово вели бесіду з головним бухгалтером – Дем’яновською М.А. та випускниками технікуму – головним інженером Гаврилишином І та інженером – Ковалем І., а також дізнались про розширення виробничих потужностей підприємства, що приведе до відкриття нових вакансій економічного профілю з метою майбутнього працевлаштування.

 

Фахівець сприяння працевлаштуванню випускників,

 Марія ЗАТВАРСЬКА

Зустріч у Самбірському міськрайонному центрі зайнятості

      У своїй діяльності державна служба зайнятості України сприяє працевлаштуванню й підвищенню рівня конкурентоспроможності на ринку праці молоді, адже представники цієї категорії громадян не мають достатнього професійного досвіду, відповідних практичних умінь та навичок, які б гарантували їм підходяще робоче місце.

      Тому, нещодавно в Самбірському міськрайонному  центрі зайнятості  студенти випускних груп з фахівцем сприяння працевлаштуванню Затварською М.С. та викладачем Соломчак Т.Я. зустрілись з фахівцями державної служби зайнятості.

      Начальник відділу активної підтримки безробітних Кузьміч Т.С. ознайомила з основними напрямами  діяльності служби, виокремила перелік професій, які користуються попитом у роботодавців, розповіла про стан місцевого ринку праці.

      Надала інформацію присутнім про особливості працевлаштування молоді, перепони, з якими вони можуть зустрітись при пошуку роботи, джерела вакансій, акцентуючи їхню увагу на веб-ресурсах державної служби зайнятості.

      Найбільше студентів зацікавили новинки Державної служби зайнятості: відео резюме, відеопрезентації вакансій підприємств і організацій, онлайн-співбесіди. Варто зазначити, що  розпочав свою роботу новий сервіс “електронна черга для реєстрації безробітних”.

      Студенти спільно з інженером-програмістом СМРЦЗ  взяли участь у процесі створення відеорезюме та здійснили перегляд відеопрезентацій вакансій підприємств.

      Особливо популярним серед відвідувачів, за словами представників центру зайнятості, є сектор самостійного пошуку роботи, де кожен охочий за допомогою інформаційних стендів та татч-скрінів, використовуючи найбільшу в країні базу вакансій, може отримати інформацію не тільки в межах рідного міста, але  і в інших населених пунктах України. Шляхом використання інтернет-порталу “ТРУД” можна ознайомитися з актуальними вакансіями на ринку праці та отримати вичерпну інформацію про організації, які їх пропонують.

      Кожний учасник зустрічі консультпункту отримав корисні інформаційні буклети з техніки пошуку роботи та побудови власної професійної кар’єри.

      Тематичне спрямування та змістові аспекти даного заходу були спрямовані на розширення уявлення молоді про можливості реалізації власного професійного потенціалу та особистих амбіцій в умовах ринку праці, визначення шляхів подолання перешкод у процесі пошуку роботи.

Фахівець сприяння

працевлаштуванню випускників

Затварська М.