Google Workspace (G Suite) for Education. Платформа для організації дистанційного навчання в Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій використовується з 2020 року.

    Google Workspace (попередня назва  G Suite) — це пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення й інструментів для спільної роботи від компанії Google (https://workspace.google.com/intl/uk/products/meet/).
     З метою злагодженого та якісного проведення навчання, коледж зареєстровано на  платформі для дистанційного навчання (пакет Google Workspace).  Технічний адміністратор та координатор – Оксана БУЦА, завідувачка навчальної лабораторії інформаційних і комунікаційних технологій.
    Запровадженню даної платформи передувала трудомістка та об’ємна підготовча робота : було сформовано заявку офіційному представництву Google в Україні, розроблено структуру самої платформи для нашого коледжу (адміністрація, викладацький склад, академічні групи з переліком освітніх компонент).
    Для викладачів які не мали досвіду роботи з платформами дистанційного навчання в лабораторії проводились індивідуальні заняття-тренінги.
    Дана платформа – проста й зручна для роботи, усі сервіси якої інтегровано між собою. Вона заощаджує час і допомагає навчатися/працювати продуктивніше. Даний навчальний сервіс використовується як основний на базі доменного імені сайту нашого коледжу.
    G Suite for Education містить Google-клас. Платформа, в якій  створено  віртуальні класи, через електронну пошту додано до них (класів) здобувачам освіти ставляться завдання в спільному структурованому просторі, всім або вибірково, оперативно здійснюється обмін інформацією, створюються індивідуальні  завдання або додаються з інших платформ. Здобувачам освіти можна встановлювати термін виконання завдань та виставляти оцінки за виконані роботи. Особливо позитивним є те, що кожен здобувач освіти бачить лише свої оцінки, тобто забезпечується конфіденційність даної інформації.
    Викладачами проводяться відеоуроки в синхронному режимі з використанням GoogleMeet.
    Відеозустрічі Meet шифруються під час передачі сигналу, а ввімкнені за умовчанням засоби захисту від порушень допомагають додатково убезпечити спілкування. Meet містить спеціальні додатки для пристроїв IOS та Android. 
   Щорічно проводиться адаптація навчальної платформи до нової освітньої програми та зміни контингенту здобувачів освіти.