Основні завдання

Спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Головним завдання викладачів є забезпечення підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних, творчих та креативних, громадсько свідомих молодших бакалаврів з комерційної діяльності, здатних до організації, управління та успішного ведення бізнесу в галузі  підприємництва, торгівлі та біржової сфери відповідно до потреб національної економіки.

Напрямки професійних завдань, які вирішуються фахівцем-комерсантом, дуже широкі. Комерсанти – це універсали в умовах ринкової економіки, оскільки ця професія поєднує в собі риси менеджера, маркетолога, товарознавця, логіста, бухгалтера, економіста-фінансиста.

Розвиток бізнесу на сьогодні тісно переплітається з проєктною діяльністю в напрямку розвитку місцевих громад. З цією метою у 2018 році комісія комерційної діяльності виступила ініціатором співпраці з американськими волонтерами Корпусу Миру США в Україні за програмою «Розвиток громад».

З 2018 року по 2019 рік викладачі комісії активно співпрацювали з американським волонтером Девідом Альфонсо Мірамонтесом

Відео з привітанням Девіда

2019-2020 роки – голова комісії офіційний український партнер американської волонтерки Корпусу Миру США в Україні Ліндсі-Ребеки Холкомб, яка працювала в коледжі 4 місяці.

Фото 4 шт

5 лютого 2020 року відкрито ГО «Студія «БІЗНЕС-ПРОСТІР» , (Business Space

Всі викладачі комісії відзначаються творчим підходом до процесу навчання та виховання молоді, сумлінним ставленням до праці.

Проблема, над якою працюють викладачі комісії, – практична підготовка студентів як складова частина формування професійної компетентності майбутнього фахівця, зокрема через участь у проєктній роботі та використання інтерактивних інформаційних технологій при викладанні дисциплін.

Вивчаючи та досліджуючи дану проблему викладачі займаються науковою, дослідницько-пошуковою роботою, надихають та мотивують студентів до участі в різноманітних проєктах, практичних  конференціях, семінарах, он-лайн марафонах, вебінарах тощо.

Звіт про роботу комісії 2020р.

Звіт про роботу комісії 2021р.

Наші партнери:

  • Самбірська міська рада (навчальний проєкт «Підприємницький ярмарок», комунікаційно-рекламний проєкт «Історія міста Самбір», інші спільні проєкти);
  • Підприємці Самбірського регіону та прилеглих територій, які активно підтримують ініціативи студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з питань розвитку малого та середнього бізнесу.
  • Громадські та інші організації, зокрема міжнародна організація Ротарі Клуб Львів – спільний пілотний проєкт книга “RESTART: профорієнтаційний практикум
  • Національний університет «Львівська політехніка»
  • Західноукраїнський Національний університет м. Тернопіль
  • Центр професійної та безперервної освіти «Електрик» (м. Нова Суль, Польща)

Особливий акцент викладачі комісії ставлять на розвиток громадської активності та патріотизму  молоді. Це дає свій результат. З початку війни 2022 року викладачі та студенти  спеціальності активно долучилися до організації волонтерського руху за місцем проживання.