Кібербезпека – важливий аспект сьогодення!!!

       Всі відчувають, як останнім часом змінюється світ. В епоху інформаційних технологій неможливо почуватися захищеним у кіберпросторі.

       19 квітня 2024 року на базі Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій відбувся семінар-практикум за темою: «БЕЗПЕЧНИЙ ЦИФРОВИЙ ПРОСТІР. КІБЕРГІГІЄНА ТА КІБЕРБЕЗПЕКА».

       Захід організовано спільно із Департаментом освіти і науки Львівської ОДА та  управлінням протидії кіберзлочинами у Львівській області ДК НПУ.

       Взяли участь у семінарі представники місцевого самоврядування (Самбірська ОТГ, Ралівська ОТГ, Калинівська ОТГ), Самбірська районна державна адміністрація, Самбірська філія Львівського обласного центру зайнятості, керівники та відповідальні за ІКТ закладів освіти та підприємств.

       З вітальним словом до учасників звернулися директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег ПАСКА та в.о. директора Самбірського фахового коледжу економіки  та інформаційних технологій Марія САРАХМАН.

Протягом роботи семінару активно обговорювались такі важливі теми як:

  • Правові засади кібергігієни та кібербезпеки.

Доповідачка: Валерія ІВКОВА, старший інспектор Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

  • Презентація проекту ШІ «Розробка моделі штучного інтелекту для визначення продуктивності бджолиної сім’ї»

Доповідач: Роман ВОЙТОВИЧ, здобувач освіти 2 курсу відділення «Інженерія програмного забезпечення».

  • Безпека мобільних пристроїв, використання месенджерів. Соціальна інженерія, безпечне користування мережею інтернет. Безпечне використання програмного забезпечення.

       Доповідач: Мирон ПАЦАЙ, заступник начальника відділу технагляду та КЗ, відповідальний за ІКТ департаменту освіти і науки Львівської ОВА

       В ході роботи семінару учасники обмінювались власним досвідом, ідеями та способами їх реалізації під час робочого процесу та за результатами якого всі учасники отримали сертифікати.

Висловлюємо вдячність за надзвичайну активну участь у заході! Ваша присутність зробила цей семінар-практикум важливим та плідним!

 

Завідувач відділення «Інженерія програмного забезпечення»

Ігор ЮЗЕФОВИЧ