Конференція за результатами польсько-українського проєкту «Академія технологій – концепція, створення, продукт»

Конференція за результатами польсько-українського проєкту «Академія технологій – концепція, створення, продукт»

23 жовтня 2023 року у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбулася конференція за результатами участі здобувачів освіти у міжнародному проєкті «Академія технологій – концепція, створення, продукт». Бюджет цього проєкту склав 82733, 42 злотих, а основна мета – це розвиток талантів, креативності та підприємливості учасників.

Згадується вислів Сократа: «Ніяке спілкування між людьми немає цінності без дружби». Саме таким другом, партнером, побратимом є Центр безперервної і професійної освіти «Електрик», який знаходиться в м. Нова Суль (Польща) в особі його директора Гжегоша Кенігберга. Наше партнерство вже триває 8 років, що дало можливість нашим здобувачам освіти проходити практику за кордоном, брати участь у спільних міжнародних проєктах та здійснювати обмін досвідом у галузі освіти.

Вже три успішні проєкти у нас за плечима:

  • 2020 рік – дистанційно створювали мініавтомобіль;
  • 2022 рік –  конструювали дрона. Цей проєкт зайняв перше місце і є номінований до нагороди в конкурсі EDUINSPIACJEв категорії «Цифрові навички».
  • 2023 рік – мобільний робот. Підготовка цього проєкту тривала майже рік. Це десятки відеоконференцій з партнерами з Польщі та Івано-Франківська, спільне напрацювання з керівниками груп, підготовчі пакети документів, робота над ідеєю навчальної гри.

Здобувачі освіти нашого коледжу під час звітної конференції демонстрували проєкт, яким вони жили і спільного творили протягом тижня.

Наша команда програмістів – Софія Громіш, Володимир Карпа, Ілля Князєв, Артем Марусов – працювали у секціях мобільний робот та навчальна гра.

Студенти спеціальності «Підприємництво та торгівля» – Христина Чижо, Тетяна Хомен – розробляли ринкову стратегію продукту. Представники спеціальності «Економіка» та «Туризм» – Андріана Волошин, Марія Унятович, Анастасія Якимів, Юлія Сивак – успішно презентували секцію дизайн та медіа.

У нашому проєкті було чотири секції, кожна з яких відіграла важливу роль у створенні робота. Студенти демонстрували роботу кожної групи і підкреслювали їхній внесок у проєкті.

Секція мобільного робота готувала елементи та програмне розроблення для симуляції роботів. Секція навчальної гри розробляла дидактичну гру, яка поєднює в собі настільну гру та OR додатки. Секція ринкової стратегії розробляла пропозиції для  ринкової стратегії та для стартапу. Секція дизайн та медіа спостерігала за діяльністю груп, паралельно готувала інформацію для медіа та працювала над віртуальною частиною дидактичної гри.

Учасники докладно розповіли про кожен день перебування на проєкті: поділилися спогадами про відвідування Зеленогурського університету, взяли участь у майстер-класах та спеціалізованих лабораторіях: принципи 3D-друку, принципи руху платформи та віртуальної реальності.

 

Кожен проєкт особливий, як і його учасники. Кожен проєкт чимось дивує і наповнює:

  • спільна праця в командах тачудові знання наших учасників в галузі програмування та ринкової стратегії;
  • цікаві локації проєкту:
  • неймовірна підтримка старости Новосульського повіту Івони Бронзовської та президента міста, дирекції «Електрика», представників Зеленогурського університету, які приїхали до нас на вогнище (без пафосу, без краваток), а просто із щирими словами підтримки і дружніми обіймами.

Крім роботи в проєкті студенти поділилися спогадами про відпочинок біля вогнища, спортивні змагання, екскурсії, водні розваги.

На завершення звучала «Червона калина», а студентам,  які гідно представляли наш коледж були вручені подяки.  

До нових проєктів.

Далі буде.