Заходи комісії

XVI обласна науково-пошукова конференція «Світ навколо нас»

       🎓 Здобувачі освіти Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій Завгородній Дмитро, група 13-П та Лагоцький Роман, група 14-П, спеціальність Інженерія програмного забезпечення, під керівництвом викладача біології та екології Тимчак Людмили, прийняли участь у XVI обласній науково-пошуковій конференції «Світ навколо нас». 🌍             Захід був організований та проведений Львівським обласним методичним об’єднанням викладачів хімії, біології та екології за підтримки Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Львівської області. Гостей конференції радо приймав Львівський медичний фаховий коледж «Монада».

       🔍 Актуальною темою пошукової роботи наших студентів, а саме «Природа- мовчазна жертва війни», зацікавилися учасники та організатори конференції. Дмитро та Роман зробили акцент на проблематиці своєї роботи, а саме: руйнування екосистем, пожежі в екосистемах через бойові дії, забруднення ґрунтів та вод від нафтопродуктів, зменшення біорізноманіття, зміна клімату, хімічне забруднення ґрунтів та вод від обстрілів та ракет, наслідки від пожеж на промислових об’єктах.

       🏅 Усі учасники конференції були нагороджені сертифікатами за активну участь. Щиро вітаємо наших здобувачів освіти та бажаємо нових звершень та успіхів! 

Всесвітній день цивільної оборони

       4 березня 2024 року спеціаліст цивільного захисту, викладач коледжу Тарас ЯНЧАК провів цікавий навчальний захід із здобувачами освіти перших курсів приурочений відзначенню Всесвітнього дня цивільної оборони. На захід було запрошено підполковника служби цивільного захисту, представника Самбірського РУ ГУ ДСНС у Львівській області Івана КОВАЛЬЧУКА. Здобувачі освіти дізналися історію запровадження цього свята в Україні, опрацювали навики готовності  реагування на можливі надзвичайні ситуації, ознайомилися з порядком користування вогнегасниками та засобами захисту органів дихання.

       Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які віддали своє життя  за нашу Україну.

       Ми щиро дякуємо усім, хто захищає нашу Державу від агресивних дій окупантів.

Слава нашим Захисникам! Слава Україні!!!

Врятувати життя!

Саме під таким гаслом 8 березня 2023 року у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбулося бінарне практичне заняття з дисципліни Захист України. Викладачі Копистянська Ю.В. та Янчак Т.В. разом із здобувачами освіти перших курсів практикувалися із наданням першої до медичної допомоги у разі виникнення невідкладних станів. А саме удосконалювали навички проведення серцево-легеневої реанімації та зупинки критичних кровотеч при різних видах поранень. Викладачі створили наближену до реальності атмосферу, коли здобувачам освіти необхідно було докласти максимум зусиль, щоб успішно провести реанімаційні заходи і в результаті почути такі важливі слова: «Людина дихає!».

Виставка студентських робіт

     Фізика – одна з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства. Наука захоплива, могутня! Знання фізичних законів дає змогу пояснити минуле й спрогнозувати майбутнє. З метою популяризації наукових досягнень серед студентської спільноти, активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти, та залучення їх до практичної дослідницької роботи  викладач фізики Тарас Янчак організував цікавий захід: виставку студентських робіт.

     Здобувачі освіти презентували: модель електричного кола з джерелом живлення, рухливі моделі рівноваги тіл, роботу фонтана Герона, рухливу модель картезіанського водолаза, вирощені кристали з мідного купоросу, модель котушки Тесли.

     Ну і як же без гумору: добірка дотепних жартів про фізиків і фізику не залишила нікого байдужим! Цікаво і з користю провели час! Навчаємося, щоб перемагати!

Обласне методичне об’єднання викладачів предмета
Захист України

     З метою формування інноваційного освітнього середовища у Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбулося обласне методичне об’єднання викладачів предмета Захист України.

     Вітальним словом голови методоб’єднання Миколи Коберського розпочалася плідна робота, спрямована на підвищення фахової майстерності та професійної компетенції. Учасники заходу обговорили аспекти базових прикладних умінь у військовій справі, готовність молоді до захисту життя та здоров’я, надання першої невідкладної допомоги. Викладач Тарас Янчак ознайомив присутніх з навчально-матеріальною базою та продемонстрував навчально-методичне забезпечення предмета Захист України. Акцент було зроблено на використанні під час практичних занять електронного тиру, що вдосконалює стрілецькі навички здобувачів освіти.     

     На завершення зустрічі гості коледжу мали змогу оцінити діюче укриття найпростішого типу, оскільки життя людини – це найбільша цінність!

Засідання методичного об'єднання викладачів хімії, біології та екології

8 лютого 2023 року відбулося засідання методичного об’єднання викладачів хімії, біології та екології на базі Українського Католицького Університету. Атмосфера, яка панувала у стінах УКУ, сприяла плідній роботі викладачів. На завершення зустрічі було проаналізовано актуальне питання: Освіта впродовж життя: тренд чи вимога часу?

День Збройних сил України.

У Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій 6 грудня 2021 року відбулася зустріч студентів 3-х курсів відділення “Розробка програмного забезпечення” з представниками Самбірського територіального центру з питань рекрутизації та комплектації .

Нині маємо подякувати кожному, хто стоїть на захисті українських кордонів, цілісності, неподільності та єдності нашої країни. Українським воїнам ми дякуємо за те, що в нашому цивільному житті маємо змогу навчатися, працювати, піклуватися про родини, мирно розбудовувати нашу країну. Дякуємо Вам, захисники й захисниці, за Вашу хоробрість, силу й безмежну любов до Батьківщини. Пам’ятаємо кожного, хто у цій боротьбі поклав своє життя за наш мир і спокій.

захід «Славна плеяда українських вчених»

Найважливішим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації. Україні й українцям є ким і чим пишатися.

У Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій

 8 грудня 2021 року студенти групи 14-П відділення «Розробка програмного забезпечення» прийняли участь у виховному заході «Славна плеяда українських вчених». Ми, педагоги, мусимо повернути нашому молодому поколінню забуті імена учених світової слави, аби нинішнє покоління усвідомило велич українського народу.