Заходи комісії

Пізнавальна онлайн зустріч

       📅 05.03.2024 р. здобувачі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля” мали нагоду стати учасниками практичної бесіди з українкою Русланою ВОЛОШИН (ДІНУЛ), яка вже більше 20-ти років живе в Іспанії 🇪🇸. Відеозустріч на тему ресторанного бізнесу в Іспанії, в містечку Los Cerralbos, ресторан La Plaza була дуже пізнавальною 🍽️💡.

       🗣️ Студентка Марія-Марта Нагірна у своєму відгуку зазначила: “Я, а також люди, які були залучені до зустрічі, отримали багато корисної інформації про управління рестораном, маркетингові стратегії та тенденції в галузі харчового сервісу і посередництва. Було цікаво почути досвід успішної людини, і поділитися власними ідеями з іншими учасниками” 💬🤝.

       🎉 Направду молоді було цікаво поговорити з людиною, яка успішно займається бізнесом за кордоном. Пані Руслана створила довірливу атмосферу, студенти запитували, коментували, розмова йшла жваво – результат – практичний досвід та багато позитивних відгуків 🌟.

       📚 Направляли бесіду фахові наставники – Леся Касій, Ольга Вишатицька, Наталія Герговська.

       🙏 Велике дякуємо землячці Руслані за відведений час для української молоді! Маємо пропозиції для подальшої співпраці! Молодь – наше майбутнє!!! 💪🇺🇦

🖊️ Голова комісії комерційної діяльності – Леся Касій

Дуальна форма в дії

       В рамках роботи комісії комерційної діяльності запущено цикл партнерських зустрічей з практичними фахівцями. На відкрите заняття 12.02. 2024 р. викладачка Ольга ДОЛУБОВСЬКА запросила Наталію ЛАБ’ЯК (начальник відділу збуту ТзОВ «Молокозавод «Самбірський») та Ірину ГАЙДУЧОК-ДІДИЧ (директор магазину «Лілія»). Ірина Дідич є випускницею нашого коледжу спеціальності “Комерційна діяльність”, завжди радо погоджується на співпрацю та ділиться практичним досвідом. В такому партнерстві лекція за темою “Структура ціни та формування її елементів» була насиченою реальними прикладами, студенти з цікавістю досліджували тему, запитували, коментували. Такий формат мотивує здобувача освіти, дає можливість глибше розглядати та засвоювати компетентності спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля”.
       ↗️Дякуємо фахівцям та викладачеві комісії за роботу. Все заради майбутнього! Забезпечимо якісну освіту – переможемо!!!

Голова комісії комерційної діяльності: Леся КАСІЙ

Відкритий захист курсових робіт з освітньої компоненти "Маркетинг"

     4 -5 грудня здобувачі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” звітували про результат творчо-пошукової роботи виконання курсової роботи з освітньої компоненти “Маркетинг”. 7 студентів виявили бажання захистити роботу у відкритій формі.

     Цікаві, змістовні доповіді, грамотні сучасні презентації показали високий рівень підготовки та якість дослідження діяльності суб’єктів сфери виробництва, торгівлі та послуг в регіоні. Студенти з керівником Марією МАРЧУК напрацювали практичні рекомендації з питань використання сучасних маркетингових підходів в діяльності підприємств.
Група 32-К (ОПП “Комерційна діяльність”) успішно захистила курсову роботу. Роботи відповідають вимогам, показують, що студент володіє спец компетентностями та фаховими практичними навичками.

Голова комісії комерційної діяльності Леся КАСІЙ

III МІЖНАРОДНО ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ «ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ»

    📈10 листопада 2023 року викладачі Леся КАСІЙ (як стейкхолдер університету) та Наталія ПАЗЮК (спеціальності – 076 «Підприємництво і торгівля», 051 «Економіка») взяли участь в III МІЖНАРОДНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ ФОРУМІ «ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ» на базі Хмельницького Національного університету.

    📈Під час конференції були презентовані доповіді: «Практична реалізація проєкту «Підвищення обізнаності студентів міста Самбора у роздільному сортуванні сміття», Наталія Пазюк, та «Можливості проєктування і розвитку регіональних логістичних центрів на Львівщині (сектор агробізнесу), Леся Касій.

    📈На конференції були присутні здобувачі освіти коледжу: Олена ПАГУТЯК, Уляна МАЛЕТИЧ та Софія ЦЕБЕНКО. Молодь вчиться працювати, досліджувати та виробляти власні бачення, пропозиції для покращення бізнес-процесів в умовах різноманітних викликів.

    ✔Дякуємо за запрошення Ользі Іванівні ГОНЧАР – професору Хмельницького національного університету, та всьому викладацькому складу кафедри «Підприємництва, економіки та туризму».

    ✔Цінуємо співпрацю з вищими навчальними закладами України.

Голова фахової комісії комерційної діяльності Леся КАСІЙ

Технологія заснування власної справи

     07.10.2023р. Група 22к освітня компонента «Підприємницька діяльність» тема заняття: «Технологія заснування власної справи». Викладач Вишатицька О. Я.

     Запрошений на заняття гість – ФОП Євген Старинський цікаво, змістовно, чітко поділився досвідом як заснувати свою власну справу. Здобувачі освіти мали змогу переконатися у доцільності ведення легального бізнесу в Україні, зваженого підходу до використання позичок, кредитів, засвоїли алгоритм дій, починаючи з пошуку підприємницької ідеї і закінчуючи державною реєстрацією своєї власної справи, дізналися про можливість реєстрації ФОП через платформу ДІЯ.

Захист курсової роботи з освітньої компоненти "Комерційна діяльність"

    ↗️31.03.2023 р. на спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” відбувся відкритий захист курсової роботи з освітньої компоненти “Комерційна діяльність”. Курсова робота – це самостійне, письмове, творчо-практичне дослідження за обраною темою здобувачем освіти. В групі 32-К (ОПП “Комерційна діяльність” ) керівником і наставником курсових робіт була Леся КАСІЙ. Усі студенти, які були рекомендовані до відкритого захисту, цікаво представили презентації робіт, дали відповідь на запитання аудиторії і членів комісії, розробили рекомендації для покращення діяльності підприємств, роботу яких досліджували. Вітаємо групу 32-К з успішною здачею курсової роботи.

    Кращими стали роботи:
Соломії ДОРОТИЧ
Анастасії КУШКЕВИЧ
Ярини ЛЕВИЦЬКОЇ
Любомира КАСІЯ
Христини КУДІЛЬЧАК
Христини ГАЙДУК
Марти ОЛІЙНИК
    Далі іспити, навчальна і виробнича практика – і ВИПУСК↗️

У групи 32-К відбувся захист курсової роботи з освітньої компоненти "Маркетинг".

    30.11.2022 У групи 32-К відбувся захист курсової роботи з освітньої компоненти “Маркетинг”. Курсова робота – це самостійне навчально-наукове дослідження студента.
Студенти сумлінно працювали над написанням роботи та виконували вказівки керівника Козловського М.М.
Відзначені роботи студентів, які вміло розкрили тему курсової роботи та чітко відповіли на запитання під час захисту:
Левицька Ярина
Доротич Соломія
Касій Любомир
Кіт Діана
Кушкевич Анастасія
Гайдук Христина
Касій Павло
Пазюк Юлія
Кудільчак Христина

                                                                                                                                                                                  Комісія комерційної діяльності

СТАРТАП -БАТЯРИ

↗️Стартував проєкт “СТАРТАП -БАТЯРИ” від Львівської політехніки. Наші студенти беруть в ньому участь.
👉Коледж представляють шестеро студентів спеціальності ” Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” і “Економіка”.
👉На основному курсі студенти вивчатимуть технологію розробки стартапу, розроблять власний стартап, який після навчання презентуватимуть громадськості. Також можуть обирати собі ще кілька курсів за бажанням.
👉 Хороші можливості для додаткового навчання та самореалізації.
↗️Успіхів нашим сміливцям👍

Поєкт YOUTH LEADERS

 Команда від Студії “BUSINESS SPACE” у складі 14 осіб пройшла конкурсний відбір для участі в програмі розвитку проєктів ” YOUTH LEADERS” Української Академії Лідерства.
👉Ідеятон програми запущений у м. Львів↗️
👉Далі цікава і творча робота над покращенням навичок у самоорганізації, комунікаціях, створенні особистого бренду, фінансової грамотності та управлінні командами.
⏳Проєкт триватиме 3 місяці.
↗️Результати кращих проєктів будуть представлені під час Форуму можливостей: лідерство, кар’єра, підприємництво у січні 2023 року.
Успіхів нашим лідерам👏

День перший

↗️Знайомство, окреслення проблем, над якими хочуть працювати, генерація ідей – ⏳час злетів, а учасники щасливі і натхненно готуються до нового Дня👍
P.S. Участь в програмі розвитку проєктів ” YOUTH LEADERS” Української Академії Лідерства↗️

День другий

⏳Робота в програмі розвитку проєктів УАЛ набирає обертів↗️
👉З’явились ідеї для розв’язання обраних проблем, учасники й учасниці конкретизують мету проєкту та творять змістове наповнення проєкту, створюють план його реалізації та формулюють очікувані результати↗️
🙃після такої роботи учасники і учасниці відчувають себе космонавтами і готові взлітати🚀
Успішного взлету↗️
P.S. Програма розвитку проєктів ” YOUTH LEADERS” Української Академії Лідерства↗️

День третій

⏳Робота в програмі розвитку проєктів УАЛ у розпалі🔥
👉учасники і учасниці визначили ресурси, необхідні для реалізації проєкту🤔
👉створили перелік потенційних партнерів проєкту🤔
👉протестували окремі елементи проєктних ідей👍
👉представили проєкти один одному👍
⏳Ідеятон завершився продуктивно👏
↗️Наступні кроки – 3-х місячна робота в програмі розвитку проєктів Української Академії Лідерства

Завершення

↗️ІДЕЯТОН на завершенні👍Підсумки ідеятону в програмі розвитку проєктів ” YOUTH LEADERS” Української Академії Лідерства↗️

Демонстрація навичок пошуку, збирання, оброблення та аналізування інформації у професійній діяльності в групі 22-К освітньої компоненти «Підприємницька діяльність» на семінарському занятті «Представники посередницької підприємницької діяльності» - викладач Ольга Вишатицька.

 

Студенти працювали малими групами, показали вміння працювати в команді. Презентували наступні види посередницької діяльності:

      Аукціон:

Родзинкою цієї презентації була інформація про аукціони гаражів в США.

       Біржове посередництво:

Студенти використали сучасний матеріал: електронні біржі, крипто валюта.

 

          Торговий представник:

В цій презентації акцент був зроблений на риси характеру успішного торгового представника.

         

         Родзинка презентації – сценка демонстрації візиту торгового представника на фірму.

 

          Фондова біржа:

Цікава історія розвитку фондових бірж, чіткість викладу матеріалу, приклади діяльності бірж України.

 

           Дилери:

Презентація дала відповідь на запитання як стати дилером, якими рисами характеру треба володіти, права і обов’язки дилерів.

 

          Міжнародні аукціони:

Детально висвітлено технологію проведення аукціону, наведена вичерпна характеристика видів, показано значення цього виду посередництва.

Підприємницький ярмарок 3

Запущено проєкт “Підприємницький ярмарок -3”.
☝ Це дієва освітня платформа, яка гуртує, мотивує та активізує студентство.
👉 Проєкт стартував і зустріч зі студентами вкотре довела, що нашим студентам це потрібно. Ті, які вже працювали в проєкті, додали значну частку ентузіазму, бо несуть особистий приклад новим учасникам.
🙋Студенти познайомились, іде процес формування команд, організація он-лайн форми роботи. ⏳Інкубатор підприємницьких студентських ідей запрацював.
⚡Залишилося мобілізувати всі ресурси – тепло сердець, енергію запалу та надійних партнерів, менторів в командах, аби на ринку Самбора з’явилились нові бізнес-ідеї, що розвиватимуть економіку та суспільство🌞

Онлайн-захист курсової роботи з комерційної діяльності

П'ятий день декади

👨‍👧‍👧Підібрано команду для участі в посткросинг-проєкті “Вивчай світ – рекламуй Україну” з метою популяризації України в світі та створення обміну листівками між українськими студентами та іноземцями. Організатор конкурсу – МОН, Директорат європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик.
☝Над проєктом працювали студенти різних спеціальностей ( Мазур Юрій,44 -П, Добрянська Вероніка, 32-К, Беца Антоніна, 21-Т, Юлія Пазюк, 22-К, Вінш Галина, 12-К).
✍Умовами проєкту було фото будь-якого об’єкту. Команда обрала будівлю нашого коледжу. Фото зроблено та відправлено на вказаний гугол диск. Разом створено опис до фото в обсязі 230 слів на українській та англійській мовах.
🧑‍💼Наставники проєкту (Леся Касій, Наталія Пазюк, Марія Марчук, Уляна Пріць) спостерігали за роботою студентської команди та при потребі надавали консультативну підтримку.
✌Очікуємо результатів конкурсу. Рекламуємо рідний коледж😊

Четвертий день декади

👏Дякуємо викладачам Юрію Бичу та Людмилі Дербіній за цікаві бесіди зі студентами про роль мотивації підлеглих при здійсненні підприємницької діяльності.
🥯🍟Питання мотивації цікаве і актуальне в усіх сферах людської життєдіяльності. А ось шляхи підвищення мотивації іноді знайти важко, бо всі ми різні, потрібні індивідуальні підходи. Про це і більше були бесіди.
⛵Студентам подобаються теми з менеджменту, адже вміло управляти – це мистецтво, яке не так легко і не так швидко виробити, цьому потрібно наполегливо вчитись.
✌Успіхів нашим студентам та викладачам.

Третій день декади

💧Благодійна крамниця запрацювала
💧Відвідувачів не багато, проте кожен підбирає собі з настроєм та піднесенням обновку, бо розуміє в якій справі бере участь🌞
💧Майбутні комерсанти-підприємці вчаться пропонувати товар, консультувати покупця, стимулювати при виборі – процес сподобався не тільки дівчатам, але і хлопцям
💧молодь привчається до волонтерства, яке в наш час потрібне і важливе
💧 дякуємо Дайзі і Пітеру Расмуссенам, які надали такі можливості учасникам Студії “BUSINESS SPACE”
💧Пам’ятаймо, що благодійництво – це кожного 💧у великому🌊 добрих справ
🌈Дякуємо, хто долучився і ще долучиться до нашої акції👏
🤔Чекаємо у п’ятницю

️Другий день декади

️Другий день декади спеціальності “Підриємництво, торгівля та біржова діяльність”.
☁️Провели онлайн засідання учасників проєкту “Відеоролик про місто Самбір” з ініціативи міської ради присвячений до 780 річчя Самбора.
⏱Обговорено наступні дії участі у проєкті:
☝пошук інформації з різних джерел
👉залучення до проєкту жителів міста Самбора
☝створення сценарію ролика
👉підготовка до пробного відеоролику.
↗️Студенти активно демонстрували свої ідеї, пропозиції та склали план дій для подальшої роботи👏

Декада комісії

Конкурс Самбірської міської ради "Самбір - місто історій"

✌Студентство активно вливається в розвиток громади м. Самбора! Конкурс Самбірської міської ради «Самбір – місто історій» став чудовою нагодою залучити учнівську та студентську молодь допомогти відтворити історію міста. Це добра ідея, бо дає розуміння цілісності минулого і майбутнього.
✌Студенти Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій усіх спеціальностей змогли вибороти призове 2 місце та золоту серединку глядацьких симпатій. Таку перемогу приніс команді відео-сюжет про історію вулиць міста. Від експерта-історика Анатолія Каднічанського команда отримала цінні поради для майбутніх проєктів. 👍Велике дякуємо організаторам конкурсу та молоді шкіл, коледжів за можливість змагального духу, позитивних емоцій, безцінного досвіду!

Інформація в місцевій пресі

Підприємницький ярмарок 3

Запущено проєкт “Підприємницький ярмарок -3”.
☝ Це дієва освітня платформа, яка гуртує, мотивує та активізує студентство.
👉 Проєкт стартував і зустріч зі студентами вкотре довела, що нашим студентам це потрібно. Ті, які вже працювали в проєкті, додали значну частку ентузіазму, бо несуть особистий приклад новим учасникам.
🙋Студенти познайомились, іде процес формування команд, організація он-лайн форми роботи. ⏳Інкубатор підприємницьких студентських ідей запрацював.
⚡Залишилося мобілізувати всі ресурси – тепло сердець, енергію запалу та надійних партнерів, менторів в командах, аби на ринку Самбора з’явилились нові бізнес-ідеї, що розвиватимуть економіку та суспільство🌞

Дуальна форма в дії