Завершився  It – марафон для школярів та першокурсників, який розпочався 21 лютого 2023 року коледжі

    4 травня завершився  It – марафон для школярів та першокурсників, який розпочався 21 лютого 2023 року в Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій.

    Марафон, організований викладачами циклової комісії інженерії програмного забезпечення, включав різноманітні заняття в It- сфері, а саме:

  • Основи програмування мови Python;
  • Основи робототехніки;
  • Технології 3-D моделювання та друку;
  • Основи веб технологій.

    Для  проведення занять були залучені  викладачі комісії та представники  It-компаній.

 

   

  Перші чотири заняття з основ програмування на Python провели викладачі Роман ФЕРЕНС та Ігор ЮЗЕФОВИЧ.

    Під час даних занять учасники ознайомилися з основами мови Python та виконували практичні завдання.  

 

    Наступні заняття – «Робототехніка». Для проведення занять, було запрошено нашого випускника – Богдана ФЕРЕНСА.   Перше заняття – це презентація для знайомства з роботами та сферами їх застосування. Наступні два заняття учасники пробували писати код на С++  для Arduino, основними компонентами якої є плата мікроконтролера з елементами вводу/виводу та середовище розробки Processing/Wiring на мові програмування.

 

    Заняття  з технології 3-D моделювання та друку провів викладач комісії Віталій ПЛЕКАН. Учасники марафону створювали 3-D моделі і на останньому занятті одну з моделей надрукували на 3-D принтері. Найуспішніший учасник, який виконав всі завдання, одержав приз – надруковану модель.

    Останні чотири заняття з веб технологій провели Роман ФЕРЕНС та Богдан ФЕРЕНС. Заняття з веб розробки спрямоване на оволодіння навичками створення та управління веб-сайтами за допомогою платформи WordPress. На занятті учасники навчились розміщувати контент на сайті, встановлювати та налаштовувати різні плагіни та теми, керувати користувачами та редагувати базові параметри сайту.

    В.о. директора Марія САРАХМАН привітала всіх учасників з закінченням марафону та побажала їм реалізувати себе в It- сфері.

    Завідувач відділення Ігор ЮЗЕФОВИЧ та голова циклової комісії Олександра ПЕТРУНІВ активним  учасникам марафону вручили сертифікати та побажали їм стати успішними It -фахівцями.

 

    Марафон продовжить свою роботу. Тому всіх, хто бажає взяти участь у IT марафоні, чекаємо з вересня 2023 р.