Екскурсійне бюро Коледжу

     Викладачі та здобувачі освіти Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій багато подорожують, тому в нас є досвід організації та проведення екскурсій. І як логічна потреба нашої діяльності – відкриття студентського екскурсійного бюро в коледжі.У бюро є два головні напрями роботи: організація екскурсій Самбірщиною  та всією Україною для здобувачів освіти СФКЕтІТ і, власне, проведення здобувачами освіти спеціальності «Туризм» екскурсій. Туристична галузь Львівщини та зокрема Самбірщини  має колосальні перспективи, тому організацією екскурсій визначними місцями потрібно займатись вже зараз.

     На сьогодні здобувачами освіти спеціальності «Туризм» є розроблено 4 цікавих туристичних маршрутів, створені фільми про «Самбір», «Ст. Самбір», «Турку».

     В нас є пропозиції з екологічного туризму (один з них: «Шляхами І. Франка»).

     Також важливим для розвитку туризму в місті Самбір та районі є надання якісного сервісу.

        По – перше, створення інформаційних дошок «Історія однієї вулиці»;

        по – друге, є потреба в хостелі, який може бути  на базі гуртожитку коледжу, що дасть можливість проводити практичні заняття, проходити виробничу практику  здобувачам освіти коледжу та забезпечить перебування туриста в місті довше ніж на один день, і тим самим збільшаться доходи до бюджету;

        по-третє, розвивати гастрономічний туризм (налагодити співпрацю з ліцеями міста, району та зацікавленими особами).

     Для впровадження ідей, щодо залучення ширшого кола туристів наші здобувачі освіти спеціальності «Економіка», «Туризм» та викладачі будуть долучатись до написання проектів, які співфінансуються з обласного бюджету та коштів Європейського Союзу ( Програма транскордонного співробітництва  Іnterreg NEXT Польща – Україна 2021-2027).  

     Самбір та район дуже багатий і з точки зору історії, і з точки зору географії, а скільки людей відомих тут жило! І просування ось цього є дуже важливим.

     Уже на сьогодні під час виробничої практики, в рамках співпраці з ТІЦ, музеєм «Бойківщина», РЛП «Верхньодністровські Бескиди» тощо студенти залучені до ряду заходів («день Матері», «дня Вишиванки», «день Молоді») та розробляють напрямки щодо залучення туристів до міста.