Актуальні підходи до дизайну книгарень

     Гостьова онлайн-лекція на тему: “Актуальні підходи до дизайну книгарень” для здобувачів освіти спеціальності 121 “Інженерія програмного забезпечення”.

      11 жовтня 2024 року керівниця студії дизайну інтерʼєру Mira Architects Ірина Гаврилюк у межах вивчення предмету “Технології” була спікеркою лекції на тему: “Актуальні підходи до дизайну книгарень” для здобувачів освіти II курсу спеціальності 121 “Інженерія програмного забезпечення” Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій.

       Студія дизайну інтерʼєру Mira Architects (м.Київ) займається дослідженнями специфіки організації та оформлення книжкових просторів. Ірина Гаврилюк поділилась дизайн-проєктами книжкових локації в Україні та Європі. Вона окреслила особливості книгарень «першої хвилі» – торгівельних приміщень, «другої хвилі» – із впровадженням додаткових послуг (книгарні-кав’ярні, книгарні-лекторії) та сучасного тренду «книгарень третьої хвилі» – закладів клубного типу, що мають власну концепцію та орієнтуються на формування певної спільноти.

      Під час лекції керівниця студії дизайну інтерʼєру презентувала особливості книгарень Києва, зокрема підходи до планування приміщення, функціональних зон, рішень по кольоровій гамі та освітленню, а також ознайомила з основними вимогами по ергономіці та нормативними вимогами, які потрібно враховувати при проєктуванні дизайну інтерʼєру.

       Щиро дякуємо Ірині за цікаву та корисну інформацію щодо практичних аспектів дизайну інтерʼєру книгарень.

          викладачка Тетяна Соломчак
#СФКЕтІТ #гостьова_лекція #інженерія_програмного_забезпечення