Що обрати: матеріальність чи духовність?

    Клуб дебатів продовжує роботу і в цей раз говорили про цінності. Чому надати перевагу: матеріальному чи духовному? Чи треба обирати лише одне, чи можна поєднати? А як поєднати? Що поставити на перше місце?

    Команда групи 22к стверджувала, що матеріальність дає фізичний комфорт та задоволення, дозволяє забезпечити себе необхідними ресурсами та можливостями, може бути основою економічного розвитку та прогресу. На що команда 24п мала свої аргументи. Для них духовність – це основа моральних цінностей, сутність людини, прагнення робити добро, виявляти турботу, співчувати, творити прекрасне, надає сил та підтримку в складних ситуаціях, розвиває внутрішню гармонію.

    Експертами дебатів були незалежне журі : історик, журналіст Дмитро Цекот, священник Микола Брийовський та самбірська художниця Людмила Горбачик. Оцінювали учасників за критеріями обізнаності, аргументованості та ораторського мистецтва.

    Запитання-відповіді команд, обговорення та голосування залу надало дебатам родзинки та толерантності у розумінні, що вибір між духовністю та матеріальністю – це індивідуальне рішення, а людині важливо знайти баланс між духовними та матеріальними аспектами життя, щоб досягти гармонії та щастя.

    На світлинах учасники дебатів: Вінш Галина, Лешик Ірина, Куриляк Христина, Сич Катерина, Хомик Максим, Громіш Софія, Папіш Юрій та Цибульська Роксолана.

Зустріч організувала та провела викладач культурології Наталія Герговська.