Туристично-краєзнавчими стежками Бойківщини

Здобувачі освіти спеціальності «Туризм» та викладачі Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій здійснили рекреаційно-навчальну поїздку до СМТ Бориня.

Відвідали:

  • Кам’яну церкву Зіслання Святого Духа (1912 року)
  • Боринський професійний ліцей
  • Центр надання адміністративних послуг
  • Регіональний ландшафтний парк Надсянський, де ознайомилися з екзотичними рослинами та видами дерев – від насінини до рослини

Гостинно нас приймали у садибі Комарницьких, де варили живий сир, куштували смачні ощипки на заквасках, пили запашний іван-чай, пізнавали історію Бойківського краю.

Здійснили мандрівку історико-краєзнавчою стежкою Національного природного парку «Бойківщина». Пізнали історичні та природні таємниці урочиша Бабінець. Відвідали місця захоронень воїнів УПА.

Попередньо, у рамках навчальної практики, там працювали студентки групи 31т: Антоніна БЕЦА, Олена ПІХО та Анна СОЛУК. Вони ознайомилися із територією, туристичними ресурсами, а також змогли визначити перспективні напрямки розвитку туризму селища Бориня та прилеглих територій. Студентки займались розробкою піших, авто- та веломаршрутів включаючи такі історично-туристичні об’єкти, як Дівич Гора, Маґура, Кичера, Камʼянка, Харп, Мадрич тощо.

Наприкінці зустрічі обговорили спільні плани нашої співпраці.