Розширене засідання циклової комісії економіки та туризму

    В квітні відбулося розширене засідання циклової комісії економіки та туризму з основним питанням порядку денного – обговорення результатів моніторингу освітньо-професійної програми спеціальності 242 «Туризм». На засідання були запрошені стейкхолдери: Наталя ОЛІЙНИК (директор РЛП «Верхньодністровські Бескиди»), Валентина КОЗУНЬ (фахівець з рекреації туризму).  

    Обговорення освітньо-професійної програми проходило досить жваво, роботодавці окреслили бачення професіоналів-практиків та висловили ряд пропозицій щодо можливих варіантів модернізації даної програми.

    Стекхолдери запропонували внести освітню компоненту «Рекреалогія і рекреаційна географія»  так, як вже у 2023 році набір в заклад освіти здійснюватиметься за спеціальністю «Туризм та рекреація».

    Здобувачі, в свою чергу, висловили побажання щодо розширення  можливостей для набуття практичного досвіду, позитивно відзначили впровадження нових актуальних освітніх компонентів (вибіркові) до освітньо-професійної програми «Туризм».

    Побажання і рекомендації будуть враховані при оновленні освітньо-професійної програми, а також внесенні зміни до навчального плану підготовки фахових молодших бакалаврів зі спеціальністю «Туризм».

 

Голова циклової комісії економіки та туризму Марія ЛАДИЧУК