Органолептична оцінка якості молочного шоколаду
📝30 січня викладач фахової циклової комісії комерційної діяльності та логістики Леся Касій організувала відкрите заняття в групах 32-К та 22-К. Під час практичного заняття на тему “Органолептична оцінка якості молочного шоколаду” здобувачі освіти в команді з викладачами мали можливість ознайомитися з основними принципами оцінки якості шоколадної продукції за допомогою органів чуття людини: смаку, запаху, зору, слуху та дотику. У випадку молочного шоколаду основна увага зосереджувалася на таких параметрах : зовнішній вигляд, текстура, аромат, смак та післясмак.
📝Спочатку викладач пояснив теоретичні основи органолептичної оцінки, зокрема важливість правильної підготовки продукту до тестування та необхідність використання чистих інструментів і нейтральних умов для проведення дегустації. Далі було детально розглянуто кожен з критеріїв оцінки.
Заняття дозволило студентам практично застосувати теоретичні знання і навички органолептичної оцінки, а також обговорити різні аспекти виробництва шоколаду, які впливають на його смакові якості.
↗️У ході заняття також було презентовано творчо-пошукову роботу здобувачів освіти, які досліджували дану тему. Це були роботи Данила КОТИКА, Олени МАТІЙЦЬО, Вікторії ЛІХОЦЬКОЇ, Софії ПЛЕКАН. Технічний супровід забезпечив Олег МІНКЕВИЧ.
🖍Цей практичний підхід допоміг студентам, які здобувають компетентності товарознавця, краще зрозуміти важливість органолептичної оцінки для контролю якості шоколаду і дав можливість оцінити різні зразки молочного шоколаду з різними властивостями. Студенти залишились задоволеними від командної роботи з викладачами!
Голова комісії комерційної діяльності та логістики Леся КАСІЙ