Міжнародна співпраця: нові угоди – нові можливості

     7 вересня 2023 року в Самбірському фаховому коледжі економіки та інформаційних технологій відбулася зустріч з директором Центру професійної та безперервної світи «Електрик» (Республіка Польща) Гжегошем Кенігсбергом з нагоди поновлення угоди про співпрацю між нашими освітніми закладами. Наше партнерство триває вже 8 років. У 2015 році вперше було підписано угоду, яка дала можливість нашим здобувачам освіти проходити практику за кордоном, брати участь у спільних міжнародних проєктах та здійснювати обмін досвідом у галузі освіти.

     Захід відбувся в рамках партнерства як запоруки якісної підготовки майбутніх фахівців. До участі в зустрічі було також  запрошено представників Самбірської міської ради в особі Оксани Фур – начальниці відділу підприємництва та інвестиційної діяльності, яка підкреслила важливість зміцнення взаємного партнерства задля всебічного розвитку нашої молоді. Викладачі та студенти коледжу у свою чергу продемонстрували чималі досягнення у створенні проєктів, зокрема два цьогорічні проєкти – «Історія на часі» та «Роздільне сортування сміття», також представили роботу ГО «BUSINESS SPACE» та туристичного бюро, які функціонують як практичні центри для професійного розвитку здобувачів освіти. IT – напрямок був представлений індивідуальними проєктами студентів в сфері Web-програмування.

     Ділилися як досвідом роботи, так і виховання та відпочину. Для наших гостей було проведено екскурсію древнім Самбором, побували на оглядовому майданчику ратуші.

     На завершення зустрічі вшанували пам’ять наших захисників покладанням квітів до Меморіалу Героїв України.

     Директор Центру «Електрик» висловив велике захоплення нашою молоддю, її відкритістю та щирістю, а також високо оцінив професіоналізм і креативність наших студентів, які вже побували на практиці в Польщі та запросив нову групу здобувачів освіти для участі в інноваційному проєкті. Гжегош Кенігсберг побажав усім нам якнайшвидшої Перемоги і мирних зустрічей як на польській землі, так і в Україні.

    Центр «Електрик» – це не тільки партнери, це наші друзі, які з нами від початку і до кінця. Це волонтери, ментори, побратими. Наш колектив щиро вдячний польським партнерам за велику підтримку в складні часи для нашої землі.

Плідної співпраці нам усім задля Перемоги нашої країни!!!