З днем програміста!

     13 вересня – неофіційне свято програмістів, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта.

     Найчастіше слово «програмування» і все, з ним пов’язане, асоціюється у звичайної людини тільки з персональним комп’ютером, проте це не так. Практично кожен електронний пристрій – від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів з програмним управлінням – свого часу пройшли через руки фахівців з програмування.

     Працю програмістів можуть побачити всі, оскільки ми дивимося телевізор, чи слухаємо радіо, чи розмовляємо по телефону – ми користуємося тим, що створив програміст.

     Програміст – це  професія, яка дуже широко охоплює сфери нашого життя.

     Значення професії програміста у повсякденному житті важко недооцінити. Цей рід діяльності стає все більш масовим і, в той же час, символізує авангард сучасного суспільства.

     Сьогодні вітаємо всіх причетних до цього свята.

     Нехай ваш код буде красивим, а всі ваші програми успішно компілюються і надійно працюють. Удачі вам у всіх починаннях – професійних і життєвих!