Зустріч здобувачів освіти з Володимиром Шовкошитним

     В актовому залі коледжу відбулася зустріч здобувачів освіти з Володимиром Шовкошитним, народним депутатом України І скликання, поетом – прозаїком, політичним та державним діячем, доктором філософії в галузі політології, почесним професором університету Південної Флориди. Володимир Шовкошитний заступник Голови Національної спілки письменників України, голова видавництва «Український пріоритет».

     Володимир Федорович був серед хрещених батьків відродження української державності, стояв у витоках Декларації про державний суверенітет України 1990 року та Акту проголошення незалежності 24 серпня 1991 року, був співавтором тексту Конституції України. Студентам коледжу подаровано книги українських авторів з історії української державності, що видані «Українським пріоритетом».

     Студенти з захопленням слухали автора, вражаючою була розповідь про перепоховання праху дисидентів Василя Стуса, Олекси Тихого та Юрія Литвина з мордовських таборів до Києва на Байкове кладовище, що було організоване В. Шовкошитним. Студентська бібліотека коледжу поповнилася новими виданнями.