Засідання студентського гуртка «Економіст».

         13 червня 2023 року відбулося засідання студентського гуртка «Економіст» на тему: «Відновлення України та її регіонів» під керівництвом викладачки Тетяни СОЛОМЧАК.

        Метою обговорення були актуальні проблеми відновлення України та її регіонів в умовах воєнного часу та періоду повоєнного відновлення економіки України та її регіонів.

        На черговому засіданні гуртка здобувачі фахової передвищої освіти 2 курсу спеціальності 051 “Економіка” Адріана НІМЕРОВСЬКА, Вікторія НАКОНЕЧНА, Петро ГАТАЛЕВИЧ і Анна ВОРОНЧАК представили цікаві та змістовні доповіді на основі регіональних досліджень економіки Тернопільської, Львівської, Закарпатської та Вінницької областей. Аналіз економічного стану окремих регіонів України свідчить про наявність відмінностей у розвитку областей, що визначаються сукупністю природно-географічних, економічних, історичних та інших чинників. Нові можливості економічного розвитку різних регіонів нашої держави дає оновлений закон «Про засади державної регіональної політики».

        Засідання гуртка відбулось в приємній атмосфері спілкування та обміну думками майбутніх фахівців щодо викликів, спричинених війною у різних сферах життя українців та як вони впливають на розвиток регіонів. Керівник студентського гуртка викладачка Тетяна Соломчак  відзначила високий рівень доповідей, підготовлених гуртківцями.

         Проведений захід демонструє освітній потенціал нашої творчої молоді, вчить бути небайдужими до долі України та сприяє формуванню професійних компетентностей майбутніх економістів.