Екскурсія у компанію Sem Ecopack.

       14 лютого 2024 року з метою формування професійних компетентностей майбутніх економістів викладачкою Тетяною СОЛОМЧАК і фахівцем з працевлаштування Марією ЗАТВАРСЬКОЮ для здобувачів освіти ОПП “Економіка” груп 25-е і 35-е гуртка “Економіст” СФКЕтІТ була організована екскурсія у компанію Sem Ecopack. Місією компанії є стале пакування для зеленої планети.
       Релоковане з Дніпропетровщини експортоорієнтоване підприємство Sem Ecopack у Самборі працює з серпня 2022 року і є одним з найбільших платників податків до місцевого бюджету міста.
“Sem Ecopack – це виробнича компанія, яка виробляє екологічну упаковку, використовуючи пульперкартон – інноваційний екологічно чистий матеріал із переробленої макулатури, якість якого досягається за рахунок підбору різних типів сировини та композиції”, – розповіла Тетяна ФІЛІПОВА, помічник генерального директора. Компанія постійно працює над розширенням продуктової лінійки: упаковка для яблук; упаковка для ягід; упаковка для груш; упаковка для динь; упаковка для ківі; упаковка для персиків; упаковка для авокадо; індивідуальна упаковка для фруктів та овочів; упаковка для яєць; упаковка для томатів; упаковка для грибів; упаковка для перепелиних яєць; упаковка для пляшок; підстаканники. За рік компанія Sem Ecopack виготовляє близько 200 млн. одиниць екологічного пакування.
       Володимир Ковтуненко, керівник відділу RnD компанії ознайомив гуртківців з процесом виробництва продуктів з пульперкартону, зокрема з етапами:
– очищення та підготовки макулатурної пульпи;
– вакуум-формування, який надає пульпі вигляд готового продукту;
– сушки, протягом якого пакування набуває потрібної жорсткості.
Також здобувачі освіти отримали кваліфіковані відповіді від фахівців-практиків у форматі “питання-відповідь” і дізнались про переваги працевлаштування в компанії для випускників коледжу.
       По завершенню зустрічі викладачка Тетяна СОЛОМЧАК подякувала стейкхолдерам Тетяні Філіповій і Володимиру Ковтуненко за цікаву екскурсію побажала компанії Sem Ecopack процвітання та успіхів!