Другий день подорожі Луцьком

       Другий день подорожі Луцьком був не менш насиченим та інтригуючим, програма охопила гастротуризм.

       Здобувачі освіти СФКЕтІТ відвідали кав`ярню «ЗОЛОТИЙ ДУКАТ», саме тут смачну каву можна поєднати з особливим десертом – «розалінкою» – тістечком за оригінальним рецептом, який зберігся ще з початку 20-го століття, коли у Луцьку працювала відома цукерня італійця Цізаре Розаліні.

       Власниця кав`ярні пані Оксана розказала здобувачам освіти історію виникнення кавового напою, правильність його приготування та споживання… А також смакували  родзинкою кав`ярні є  «гаряча смола».

       Фішкою міста є ресторан «КОРОНА ВІТОВТА», який розташований на місці де відбувся легендарний бенкет князя Вітовта на честь першого з`їзду монархів Європи 1429 року в Луцьку. Заклад плекає класичну європейську старосвітську кухню.

       Тут кожен гість відчуває себе коронованою особою, також посмакувати класичною європейською старосвітською кухнею. Цікавинкою є мисливський поташ на перепілці з м`ясом вепра та квасолею – походить з кухарської книги 1682 року «Compendium ferculorum».

       Дякуємо колезі, доцентці кафедри туризму та готельного господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки Ользі Ільїній за теплий прийом, ефективно розплановані екскурсії  та пізнавально проведений час!