Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я...

       29 лютого у коледжі відбувся поетичний вернісаж «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я»…, присвячений 153-й річниці від Дня народження Лесі Українки.

       Усі часи вимагали таких жінок, як вона: не зманіжених, не розкішних, а героїчних маленьких поборниць тліну.

       Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці й публіцистиці, перекладацькій роботі та фольклористиці.

       Сьогодні здобувачі освіти груп 11-Т, 15-Е та 16-П з викладачкою української мови та літератури Лесею Петруняк вкотре перегорнули яскраві сторінки життя Лариси Петрівни Косач. Розповідаючи про життєвий і творчий шлях письменниці, декламуючи вірші її та про неї, співаючи пісні, вони достукались до кожного серця, запалили його мужністю та гордістю. Також вони перенесли глядачів у царство мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова. Молодь не тільки зацікавилась почутим про Лесю Українку, а й зрозуміла, що сила людини у її дусі, у чистоті духовній, у її гідності.

       Вона послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Уся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься Україною.

 Лащ Маркіян, 16-П