Гостьова онлайн-лекція з нагоди Всесвітнього дня економіста

      12 жовтня відзначають Всесвітній день економіста та День економіста в Україні. Економіка – це одночасно наука і мистецтво! Роль економістів дуже важлива для повоєнного відновлення України і недарма Дж.М.Кейнс наголошував, що економіст має володіти величезними об’ємами знань з найрізноманітніших областей та одночасно бути математиком, істориком і філософом.

       З цієї нагоди аспірант Національного університету “Львівська політехніка” Богдан Турчин в межах освітніх компонент “Регіональна економіка” та “Економіка підприємств сфери обслуговування” провів онлайн-лекцію для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальностей 051 ‘Економіка” (груп 25е і 35е) і 242 “Туризм і рекреація” (груп 21т і 27т).

       Мета онлайн-лекції – ознайомлення здобувачів освіти з особливостями становлення і розвитку сучасних міст у контексті децентралізації.

       Модераторкою онлайн-зустрічі була викладач Тетяна Соломчак, яка привітала з професійним святом викладачів циклової комісії економіки та туризму і здобувачів освіти  спеціальності 051 “Економіка” і побажала щоб у житті завжди спостерігалося економічне, професійне і особистісне зростання!

       Під час лекції на тему: “Проблематика і тенденції розвитку сучасних міст: децентралізація як основа для повоєнного відновлення України” було висвітлено проблеми сучасних міст та альтернативні урбаністичні концепції, які покликані сприяти їхньому усуненню; основні риси 15-хвилинного міста та наведено приклади імплементації даної ідеї. Частина лекції була присвячена явищу партисипації, зокрема, ініціативі «Вуличні рухи» та “Bikes for Ukraine”. Також Богдан Турчин розповів про індикатори сталого розвитку міст і громад України та ключові перешкоди для розвитку українських міст у контексті децентралізації. Наприкінці лекції було визначено ключові принципи відбудови наших міст і можливі джерела для їх забезпечення.

       Лекція викликала зацікавлення присутніх здобувачів освіти, що засвідчило її актуальність та інноваційність. Щира вдячність аспіранту Національного університету “Львівська політехніка” Богдану Турчину за цікавий контент, який був представлений молодому поколінню економістів і побажання нових креативних ідей і наукових звершень, успіхів і натхнення!

       Вдячні здобувачам освіти спеціальностей 242 “Туризм і рекреація” Тетяні Карпінець (група 21т) і 141 ‘Інженерія програмного забезпечення” Софії Черних (група 13п), Тетяні Кархут, Ярині Костяк і Андріані Мацан (група 26п) за чудові привітання і стіннівки “З Днем економіста”, осінні декори і композиції з листя та іншого природного матеріалу своїми руками.

       Відбудуємо економіку України разом!