Гостьова лекція директора Департаменту економічної політики ЛОВА Степана Куйбіди для здобувачів фахової передвищої освіти ОПП “Економіка”

Єдиний шлях, який веде до знань – це діяльність.

Бернард Шоу

        18 жовтня 2023 року для здобувачів фахової передвищої освіти ОПП “Економіка” відбулася гостьова лекція на тему: “Тенденції розвитку економіки області та її особливості” в межах вивчення освітньої компоненти “Регіональна економіка”. Спікер лекції – директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, кандидат економічних наук Степан Куйбіда.

        Мета лекції – ознайомлення здобувачів освіти з економікою нашого регіону, зі структурою та роботою Департаменту економічної політики Львівської ОВА.

        Модератором зустрічі була викладач Тетяна Соломчак. Під час лекції спікер акцентував увагу на завданнях та стратегічних напрямках розвитку економіки області.

        “Робота Департаменту економічної політики Львівської ОВА стосується трьох аспектів.

  1. Заробити гроші – за цей напрям відповідає управління промисловості, підприємництва та інвестицій. “Заробити”в нашому випадку означає “залучити’, наприклад, кошти інвесторів як зовнішніх, так і внутрішніх.
  2. Спланувати їхнє правильне використання – це завдання управління регіонального розвитку. Планування здійснюється через розробку стратегій розвитку (обласної стратегії та громад) та обласні цільові програми, у яких ми прописуємо механізм розподілу коштів обласного бюджету.
  3. Проконтролювати використання цих коштів – це напрям роботи управління фінансового аналізу та публічних закупівель. Назва говорить сама за себе, тобто проводить моніторинг закупівель та використання бюджетних коштів”,- розповів Степан Куйбіда.

       Зустріч відбулася у формі діалогу, присутні отримали відповіді на поставлені запитання щодо релокованого бізнесу, основних тенденцій соціально-економічного розвитку Львівської області, Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року, залучення в економіку області іноземних інвесторів і ін.

       “Вдячний викладачам за професійність та бажання дати здобувачам освіти більше знань, ніж прописано в навчальній програмі. А Вам, здобувачі освіти, хочу віддати належне, адже період Вашого навчання ускладнили спочатку пандемія, а після – повномасштабне вторгнення Росії в Україну, але, попри все, Ви усміхнені, спраглі до знань і вже точно набагато сильніші духом!” – додав Степан Куйбіда.

         На завершення зустрічі спікер розповів про можливість стажування для здобувачів фахової передвищої освіти у Департаменті економічної політики Львівської ОВА.

        Учасники зустрічі отримали цінні поради та інсайти щодо того як розвивати свої навички та досягати своїх цілей. Цей захід став чудовою нагодою знайти натхнення для постійного розвитку і самовдосконалення. Подібні заходи сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх економістів.

        Щира вдячність Степану Куйбіді за неймовірно надихаючу зустріч та мотивацію до змін!