Гостьова зустріч з фізичною особою-підприємцем на тему: “Як стати успішним підприємцем?”

 Інновація – це дітище підприємництва,

а підприємець – творець інновації.

Йозеф Шумпетер

        30 жовтня 2023 року для здобувачів освіти ОПП “Туризм” (група 27т) і ОПП “Розробка програмного забезпечення” (група 26п) відбулася гостьова зустріч на тему: “Як стати успішним підприємцем?” у межах вивчення освітньої компоненти “Організація бізнесу” і предмету “Технології” за участі фізичної особи-підприємця Євгена Старинського.

        Метою зустрічі було поглиблення знань здобувачів освіти про особливості підприємницької діяльності в Україні.

        Модератор зустрічі викладачка Тетяна Соломчак зазначила: “Пандемія, війна, що далі? Розбудова країни, ключову роль в якій відіграватимуть підприємці”.

        Євген Старинський, який закінчив Академію муніципального управління (м.Київ) за двома ОПП “Державна служба” та “Фінанси і кредит”, продовжує вдосконалюватися у магістратурі НУ “Львівська політехніка” за ОПП “Інтернет-маркетинг“, вважає, що період навчання – це чудова можливість спробувати себе скрізь і в усьому.

        Під час зустрічі спікер розповів про власний досвід діяльності у МакДональдзі, “Концерні Галнафтогаз” (мережі АЗК ОККО), з виготовлення печаток, у рекламному агентстві, у квітковому магазині. Також здобувачі освіти мали можливість детально дізнатися і розглянути практичні аспекти того, що потрібно знати для відкриття власної діяльності (розрахунки маржі, рентабельності, клієнтопотік, вартість клієнта та окупність); як швидко відкрити ФОП (застосунок Дія, державна реєстрація ФОП, вибір виду діяльності за КВЕД, налаштування каси та терміналу, важливість повноти та своєчасності сплати єдиного соціального внеску); що потрібно для відкриття ФОП ІТ-спеціалісту і турагенту; як залучити клієнта завдяки рекламі у соціальних мережах.

       Також спікер звернув увагу на період окупності власної діяльності та прийнятні реалістичні часові рамки, а також на знання і компетентності, які є важливими для роботодавців.       

       Євген Старинський на власному прикладі продемонстрував, що, якщо ти розумний, талановитий та наполегливий, то зможеш побудувати своє майбутнє власноруч.

        Цікавий досвід Євгена Старинського зробив зустріч пізнавальною та корисною для здобувачів освіти. Дякуємо спікеру за відкритість, а учасникам – за жваву дискусію!