Всесвітній тиждень фінансової грамотності

    Фінансова грамотність – це володіння комплексом знань, які дозволяють людині приймати обґрунтовані та ефективні рішення, використовуючи всі свої фінансові ресурси.
    В рамках Всесвітнього тижня фінансової грамотності модератори та здобувачі освіти Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій 15.03.2023 р. провели тренінги на тему: «Основи фінансового планування та заощадження коштів», «Види фінансових установ» учням на базі ЗЗСО I-III ступенів с. Вовче (директор Володимир КУЗАН).

    До них долучилися учні шкіл Турківської ОТГ:
    – ЗЗСО I-III ступенів ім. Р. Мотичака с. Лімна (директор Микола ЦЮПА та педагог-організатор Марія ГОЛОТЯК);

    – Жукотинської гімназії (директор Оксана БОБЕРСЬКА, класний керівник 9-го класу Любов КІРА);
    – ЗССО I-II ступенів с. Хащів (директор Федір КРИСЬ);

    На тренінгу були:
    – староста села Вовче Віра ДУПІРЯК-КОРШУЛЯК, випускниця нашого коледжу 1982 року;
    – начальник служби у справах дітей Турківської міської ради Ірина СТЕБІВКА.
    Для учнів була проведена цікава та пізнавальна гра Cash Flow, яка дозволяє зрозуміти важливі поняття сучасного фінансового аналізу, планування та управління фінансами.
    Модератори: Надія ШЛАПАК, Оксана КРАВЧЕНКО, Людмила ДУТКО, Тарас ЯНЧАК розповіли учням про коледж та його спеціальності. Наголосили на тому, що коледж отримав ліцензію на підготовку фахівців за новою спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».
    Дана спеціальність є особливо актуальною в сучасних умовах, що викликає потребу в підготовці фахівців у сфері обслуговування.
    Здобувачі освіти нашого коледжу мають можливість отримати практичні навички не лише в Україні, але й закордоном.